Máxima deelt ‘Oscars van het bedrijfsleven’ uit

Een schouderklopje voor bedrijven die goed bezig zijn.

Lees ook

Gisteravond vond er in Groningen een business evenement van de Koning Willem I Stichting plaats, waar koningin Máxima bij aanwezig was. De koningin mocht daar prijzen uitreiken aan verschillende bedrijven die uitblinken in wat ze doen.

Lange geschiedenis

De Koning Willem I Stichting bestaat al sinds 1958 en heeft onder andere het doel om aandacht te vestigen op ontwikkelingen in onze economie. Ook willen ze onderlinge contacten tussen bedrijven versterken en reiken ze prijzen uit om ondernemingen te belonen. En niet zómaar prijzen.

Volgens de stichting zelf zijn de Koning Willem I Prijzen “de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap”. Men noemt ze ook wel “de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven”. Ze worden om het jaar uitgereikt. Er is een prijs voor grootbedrijf, een voor mkb en een plaquette voor ondernemingen die uitblinken in het duurzame ondernemerschap.

Digitaal te volgen

Koningin Máxima is erevoorzitter van de organisatie van de Koning Willem I Prijzen en mocht die prijzen gisteren dus uitreiken. Dit deed ze samen met Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. Twee jaar geleden vond de uitreiking voor het eerst digitaal plaats vanwege corona. Dat bleek een groot succes, dus was de uitreiking dit jaar ook online te volgen. Tussen alle zwarte pakken was Hare Majesteit een kleurrijke verschijning. Ze haalde haar ‘stropdassenjurk’ weer eens tevoorschijn, een creatie van de Griekse ontwerper Mary Katrantzou.

prijswinnaars

Máxima met de prijswinnaars. Beeld: BrunoPress

Chips en jeans

De prijs in de categorie grootbedrijf ging naar chipsfabrikant NXP uit Eindhoven, de prijs voor mkb ging naar de Maan Group uit Raalte. De plaquette voor het duurzame ondernemerschap ging naar MUD Jeans uit Amsterdam. Zij recyclen hun producten continu: als klanten hun broeken niet meer dragen, kunnen ze de jeans weer inleveren en worden daar nieuwe broeken van gemaakt. Goed bezig! Wie weet zien we Máx na een stropdassenjurk in een japon van oude jeans?

Bron: Vorsten, Koning Willem I Stichting, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook