Katja Schuurman gebruikte paddo’s om scheiding te verwerken

Met behulp van de magic mushrooms is ze er weer bovenop gekomen.

Een scheiding is altijd lastig, of je nou goed uit elkaar gaat of niet. Iedereen verwerkt zo’n grote levensverandering op een andere manier. Katja Schuurman deed in het programma Boerderij van Dorst een boekje open over de manier waarop ze haar scheiding van Freek van Noortwijk heeft verwerkt. Magic mushrooms zouden haar allerlei nieuwe inzichten hebben opgeleverd.

Nieuwe inzichten

Katja Schuurman was onlangs te gast bij het programma Boerderij van Dorst, waar ze in gesprek ging met Raven van Dorst en Douwe Bob. Ze vertelde dat ze niet bepaald vies is van het gebruik van paddo’s. “Paddo’s zijn een fantastische uitvinding. Ja, dat is toch iets geniaals, wat dat doet met je. Ik had wel wat te verwerken met mijn vorige scheiding, dus ik nam paddo’s en kreeg allerlei inzichten. Toen heb ik op dat moment in die trip van alles verwerkt.”

Scheiding

Katja en Freek stapten in 2019 in het huwelijksbootje. Een jaar later in augustus verwelkomden ze hun eerste kindje samen: dochter Coco Loulou. De presentatrice heeft nog een andere dochter, Sammie (12), uit haar huwelijk met Thijs Römer.

Volgens Katja is het huwelijk met Freek gestrand, omdat er ‘veel strijd, gedoe en spanning’ was. Daar vertelde ze over aan het AD-magazine Mezza. “Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog. Denken dat je iemand kunt veranderen is een misverstand”, aldus de actrice. Nu die strijd verleden tijd is en Katja het ‘zelf’ doet met haar twee dochters, voelt ze zich naar eigen zeggen ‘een oermoeder’. “We hebben zo’n lol.”

Nieuwe liefde

Zowel Katja als Freek zijn inmiddels gelukkig met een nieuwe partner. “De lente draagt zeer zeker bij aan mijn vrolijke gemoed en ook het feit dat ik een aantal heel leuke dagen heb mogen doorbrengen met een leuke jongeman. Toch opvallend hoe anders je wereld eruitziet als je gemoed vrolijk is. Nu heb ik een roze bril op en alles ziet er vrolijk en gelukzalig uit”, liet ze vorige maand weten in haar podcast Schuurman & Spigt ruimen op.

Toch wil ze het ditmaal anders aanpakken. “Ik wil proberen niet alles meteen in vaste vorm te gieten. Als ik voel dat ik iemand leuk vind, zie ik het liefst meteen een handtekening onder een contract. Dan tikken we het af, is het rond. Want je wordt zo onzeker…”, vertelde ze. “Dat wil ik niet meer doen.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws