Bridgertons Simone Ashley over haar succes: ‘Twee keer zo hard moeten knokken’

Ze heeft vaak te maken gehad met afwijzingen voor ze in Bridgerton gecast werd.

Lees ook

De Britse Simone Ashley had een rolletje in Sex Education, maar haar grote doorbraak kwam pas met de hoofdrol in Bridgerton seizoen 2. In het kostuumdrama speelt ze Kate, die het hart van Anthony (gespeeld door Jonathan Bailey) voor zich wint. In de nieuwste Marie Claire doet Simone een boekje open over de lange weg naar succes en haar chemie met Jonathan.

Ineens beroemd

Van de een op de andere dag was de 27-jarige Simone een ware celebrity. Ze heeft op covers van internationale modebladen gestaan en samengewerkt met diverse grote designers, waaronder Gucci en Miu Miu. Ze kreeg zelfs een uitnodiging voor het zeer prestigieuze Met Gala, dat wordt georganiseerd door Anna Wintour.

Toch is het Simone niet altijd voor de wind gegaan. “Jarenlang heb ik afwijzing na afwijzing gekregen. Casting directors vonden me niet geschikt voor mainstream rollen. […] Ik wist dat als ik het juiste script zou krijgen, ik een rol tot leven zou brengen. Maar die kans kreeg ik niet. Achteraf besef ik dat ik twee keer zo hard heb moeten knokken voor mijn succes.”

Herkenning

Uiteindelijk is het toch gelukt, dankzij producente Shonda Rhimes. Zij besloot dat Bridgerton voor het tweede seizoen volledig op de schop moest. “Ik ben de makers heel dankbaar dat ze dit aangedurfd hebben, want Bridgerton is echt een keerpunt in m’n carrière gebleken”, aldus Simone. “Hopelijk kan ik Indiase vrouwen hiermee het stukje herkenning geven dat ik zelf miste in mijn tienerjaren.”

Goede chemie

Zelf was Simone meteen fan van het eerste seizoen van de serie. Toen bekend werd dat er een tweede seizoen kwam, besloot ze er direct voor te gaan. En met succes. Ze bleek ook nog eens een enorm goede klik te hebben met haar tegenspeler, Jonathan Bailey. “Johnny en ik hadden meteen een enorme chemie. Ik ben gek op hem en op de dynamiek die onze personages met elkaar hebben.” Er is inmiddels bekend dat er ook een derde en een vierde seizoen zullen volgen. We can’t wait!

Het volledige interview met Simone is te lezen in de nieuwste Marie Claire. Vanaf vandaag in de winkels!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook