Studeren aan de gracht: hier gaat kroonprinses Amalia wonen

En nee, het pand is niet van prins Bernhard.

Als prinses Amalia in september gaat studeren, heeft ze al een goed onderkomen geregeld. De prinses gaat namelijk in een grachtenpand wonen, aan de Singel in Amsterdam. Goed voor elkaar, Amalia!

Grachtenpand

Hoewel het erop leek dat Amalia bij haar nichtje, Eloise van Oranje, aan de Keizersgracht in zou trekken, heeft de prinses het toch op een andere plek gezocht. Het grachtenpand zit namelijk in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, wat op loopafstand is van de kamer van Eloise. Ideaal, voor als Amalia de stad beter wil leren kennen of wil wijnen met de gravinfluencer.

Familie Dreesman

Het pand is overigens niet via prins Bernhard, de neef van koning Willem-Alexander, verkregen, zo vertelt weekblad Weekend. Prins Bernhard heeft veel panden in Amsterdam, maar dit pand is eigendom van de buren van het koningspaar in Griekenland: de familie Dreesman – van de welbekende V&D. Wellicht een goede keuze, want het levert haar zelfs een eigen parkeerplaats op!

Beveiliging

Voordat Amalia eenmaal haar intrede in het grachtenpand doet, moet het huis eerst princess proof worden gemaakt. Dit om de veiligheid van de kroonprinses altijd te kunnen waarborgen. En hoewel de beveiliging een goed idee lijkt, zal de prinses hier zeker ‘last’ van kunnen ondervinden. Zo weet RTL Boulevard dat er altijd iemand met haar mee gaat, naar bijvoorbeeld een feestje, ontgroening bij een studentenvereniging of zelfs een date – gebeurtenissen die heel normaal zijn in je studententijd.

We zijn benieuwd hoe haar studententijd in Amsterdam verloopt!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws