‘Studentenverenigingen zitten niet op Amalia te wachten’

Het is nog maar de vraag of een studentenvereniging Amalia wil hebben.

Als prinses Amalia in september gaat beginnen met haar nieuwe studie, gaat ze zich natuurlijk onderdompelen in het studentenleven. De kroonprinses heeft al besloten dat ze bij een studentenvereniging wil. Helaas staan die niet per se om haar komst te springen. 

Studeren als een prinses

De zomer vordert en Amalia vinkt steeds meer van haar lijstje af. Zo heeft ze besloten welke opleiding ze gaat doen en waar ze gaat wonen, en rest alleen nog de vraag bij welke studentenvereniging ze zich aansluit. Wij ons wel voorstellen dat een prinses als lid een hele eer is, maar de realiteit is helaas anders. En dit heeft alles te maken met de beveiliging van de prinses.

Om de veiligheid van de prinses te waarborgen, zal er altijd een beveiliger in de buurt van Amalia zijn. Bij feestjes, dates en dus ook bij de ontgroeningen van een studentenvereniging, weet royaltyverslaggever Annemarie de Kunder in RTL Boulevard te vertellen. Amalia wil graag bij het studentencorps in Amsterdam, een van de grootste studentenvereniging van Amsterdam en Nederland. De vereniging vindt naar verluidt de komst van een royal mét een beveiliger vooral gedoe, omdat het een besloten gemeenschap is. Ook bestaat de angst dat er meer foto’s uit zullen lekken, met een prinses in hun midden. “Die verenigingen zitten daar helemaal niet op te wachten.”

Aan de grachten van Amsterdam

Afgelopen week werd al bekend waar de prinses het paleis voor gaat inruilen: een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, op 1 minuut lopen bij nichtje Eloise van Oranje vandaan.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws