Pauline Wingelaar emotioneel om overleden dochtertje in Echte Gooische Moeders

'Soms heb ik geen zin om erover te huilen.'

Vorig jaar gebeurde er iets verschrikkelijks in het leven van Pauline Wingelaar en haar man Harmen. Pauline was namelijk in verwachting van hun derde kindje, maar moest eind september na 22 weken al bevallen. In Echte Gooische Moeders vertelt ze openhartig over deze moeilijke tijd. 

Kaarsje in de kerk

Voor het programma Echte Gooische Moeders is Pauline samen met Bo, Florine en Leslie voor een girls trip naar Italië afgereisd. Ze komen langs een kerkje en besluiten naar binnen te gaan. Pauline steekt er een kaarsje aan. “Vroeger deed ik dat omdat ik dan hoopte zwanger te worden. Nu doe ik dat voor Belle”, zegt ze erbij. Ze staat met tranen in haar ogen en vertelt later dat ze het een lastig moment vond. “We zaten in zo’n vrolijke modus, dat ik dat ook niet wilde verpesten.”

Kijken naar de toekomst

Pauline probeert niet in het verdriet om haar dochtertje te blijven hangen. “Je gaat ook weer verder en je kijkt naar de toekomst en de dingen die je wel hebt.” Toch moet ze erom huilen. “Wat ik het moeilijkste vind… Ik had het liefst in mijn eentje willen zijn. Ook niet met mijn ouders, of met mijn man. Ik heb gewoon heel veel verdriet nog steeds. Soms heb ik geen zin om erover te huilen, omdat ik niet die oude zeurkees wil worden.”

De andere ladies hebben begrip voor Pauline en vinden helemaal niet dat ze anderen met haar verdriet opzadelt. “Dat is natuurlijk niet zo. Al zeg je het honderdduizend keer. Daar ben je vriendinnen voor”, aldus Bo. Ook Leslie zegt iets liefs tegen haar dierbare vriendin: “Belle mag natuurlijk nooit vergeten worden. Ze blijft een deel van ons allemaal.”

Op natuurlijke manier zwanger

Na het verdrietige moment in de kerk volgt er vrolijk nieuws. Florine maakt in diezelfde aflevering van Echte Gooische Moeders namelijk bekend dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Pauline is erg blij voor haar, ondanks haar eigen verdriet. Zeker als ze hoort dat Florine, die in het verleden moeite had met zwanger worden, op natuurlijke wijze in verwachting is geraakt. Het geeft haar hoop ‘dat hij bij mij misschien ook nog wel eens lukt’. We duimen voor je, Pauline!

Bron: RTL Boulevard, Grazia| Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws