Vijf gewoontes van vrouwen met een egale, jonge huid

Vijf vuistregels voor een stralend velletje.

Goede genen, daar moet je mee geboren worden. Maar goede gewoonten, díe kun je aanleren. Dit zijn de vijf healthy habits waar mensen met een stralende, egale en jonge huid zich aan houden.

5. Gebruik de juiste producten

Sommige mensen vinden het maar onzin, maar je huid heeft écht baat bij het gebruik van de juiste dag- en nachtcrème. Ook kan een droge huid baat hebben bij een extra serum of masker. Vraag raad aan een professional, bijvoorbeeld bij een dermatoloog of aan een schoonheidsspecialiste. Kost wat, maar dit kan echt het verschil maken. Zorg ook voor een goede make-up remover, dat is het halve werk.

4. Eet gezond

Gezond eten straal je uit! Niet alleen je gewicht blijft makkelijker op peil met gezond eten, ook je huid straalt het uit. En dieet vol suiker en fastfood kan sneller resulteren in een rode huid met puistjes. Natuurlijk maakt een keertje niet uit, maar mensen met een dieet vol groente, vis, noten en antioxidanten hebben veelal een mooiere huid dan mensen die vaak ongezond eten.

3. Ontstress

Stress is een van de grootste factoren in een snel ouder wordende huid. Ook produceert je lichaam cortisol als je gestrest bent. Hierdoor krijg je onderhuidse ontstekingen met als gevolg: die pijnlijke onderhuidse puisten. Ook maakt het je huid gevoelig en kwetsbaar. Uiteindelijk krijg je een grauwe en gevoelige huid en sneller rimpels.

2. Slaap

Genoeg slaap is van groot belang voor onze huid. In onze slaap kan onze huid zichzelf herstellen en nieuwe huid aanmaken. Als je slaap mist, kan je huid zich niet voldoende herstellen, met alle gevolgen van dien.

1. Zonnebescherming

We blijven het roepen: zonnebrandcrème is heel erg belangrijk! Ook op dagen dat er niet zoveel zon is, is een dagcrème met een factor ook verstandig. Ook al verbrand je misschien niet (snel), op lange termijn krijg je wel sneller rimpels, pigmentvlekken of huidkanker.

Bron: Dingen voor Vrouwen, HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws