Prins Charles brengt zijn eigen zomerse parfum uit

De geur is geïnspireerd op zijn geliefde tuinen.

Altijd al willen ruiken naar prins Charles? Nee, oké, dat klinkt niet heel appetijtelijk. Naar zijn geliefde zomerse tuin dan? Want daar ruikt het parfum naar dat hij heeft uitgebracht met het Britse parfumhuis Penhaligon’s.

Highgrove Bouquet

Charles heeft het voor elkaar weten te krijgen om de geur van zijn langoed Highgrove House in een parfumflesje te stoppen. Samen met Penhaligon’s werd er een geur gecreëerd, geïnspireerd op de tuinen van zijn privé-verblijf in Gloucestershire. Het parfum draagt de toepasselijke naam Highgrove Bouquet.

Op de website van Highgrove Gardens wordt uitgelegd wat de geur van de zomer in hun tuin nou precies inhoudt. “Het is een tijd waarin de geur van bloeiende zilverlinde de lucht vult, en Highgrove Gardens vol zit met haar takken, met hun opbeurende, bloemige tonen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Penhaligon’s (@penhaligons_london)

Bloemig

Het parfum is zowel “fris als warm” door de topnoten van lavendel en geranium. Daaronder zitten de hartnoten. “Terwijl bloemige, poederachtige tonen verschijnen, lijkt een sluier van delicate gele bloesems de lucht te vullen”, valt verder te lezen. De kalme basis van het parfum wordt gevormd door een “elegante” mix van cederhout en de Orris wortel. Duidelijk geïnspireerd op de prachtige tuinen van Charles dus.

Het parfum kost een pretty penny. 152 pond voor een flesje van 100 milliliter, maar tien procent van de opbrengsten gaat naar The Prince’s Foundation – de liefdadigheidsinstelling van prins Charles. Helaas voor ons is het alleen te koop in het Verenigd Koninkrijk en is het ook niet te bestellen.

Plezier

Vorig jaar keek de prince of Wales terug op zijn liefde voor tuinen bij de BBC. “Mijn zus en ik hadden een klein moestuintje ergens in de buurt van de grens van onze tuin”, vertelde hij over zijn band met prinses Anne. “We hadden enorm veel plezier met het verbouwen van tomaten, ook al ging dat niet helemaal goed.” Daarom werkt de prins graag in zijn tuin bij Highgrove House, nu al vier decennia lang. “Ik word ontzettend blij als ik zie hoeveel plezier de tuin kan brengen bij bezoekers en dat iedereen een deel lijkt te vinden dat speciaal voor hen is.” Dat plezier is nu dus gevangen in een flesje. Zo kan Charles zijn geliefde tuinen overal mee naartoe brengen.

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws