Carice en Jelka van Houten lijken enorm op hun moeder en zó ziet zij eruit

De zussen Van Houten hebben een waslijst aan films en hitseries op hun naam staan en hebben ook nog eens geluk met hun goede genen. Carice deelde een kiekje uit de oude doos van hun moeder en ja hoor: het is duidelijk van wie ze hun looks hebben gekregen!

Carice

Dat Carice en Jelka succesvol zijn in de tv- en filmwereld wisten we natuurlijk al. Vooral Carice gooit hoge ogen bij het Amerikaanse publiek door verschillende rollen in Hollywoodfilms en series. Natuurlijk heeft ze ook meerdere Nederlandse awards gewonnen: vijf Gouden Kalveren, zes Rembrandt Awards en tal van andere prijzen staan op haar naam.

Carice begon in 1997 met haar carrière als actrice, maar brak bij het grote publiek door in 2001 door haar hoofdrol in de film Minoes. Dat terwijl Carice allergisch is voor katten en pillen moest slikken tegen de allergische reactie die ze anders zou krijgen. Dat is nog eens toewijding! Verder konden we Carice onder andere zien in de internationale hitserie Game of Thrones en tegenwoordig in de misdaadserie Temple, die op Videoland te zien is.

Jelka

Jelka, de jongere zus van Carice, timmert ook al jarenlang aan de showbizzweg. Ze brak in 2005 door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kaaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie kreeg. Ook nu is Jelka nog op de buis te zien, in de serie Tropenjaren speelt ze de rol van Rosa.

Looks

Beide dames blijken heel wat weg te hebben van hun moeder, Margje Stasse (66). Op haar Instagram-account deelde Carice een foto van vroeger. Hierop is te zien dat Carice en Jelka absoluut op hun moeder lijken. Wat een prachtige vrouw!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

Ook deze lieve foto van haar moeder en zus kon Carice haar volgers niet onthouden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

Moeilijke jeugd

Een aantal jaar geleden deed zus Jelka een emotioneel boekje open over de jeugd van de zussen Van Houten. Over hun stiefvader vertelt Jelka: “Hij kwam bij ons toen ik nog een peuter was en vervolgens is hij veertien jaar in mijn leven geweest. Hij keurde mij af. Vanaf dat ik me kan herinneren. Je doet er niet toe, je bent niet goed, je kunt het niet. Afgekeurd, punt.” Ook kon hij behoorlijk agressief zijn: “Als ik iets fout had gedaan, moest ik onder de koude douche. Hij kon hard schreeuwen of borden naar je hoofd gooien die je dan moest zien te ontwijken.” Knap om te zien hoe deze twee vrouwen, ondanks een pittige jeugd, zo succesvol zijn geworden!

Bron: Tips en Weetjes, Archief Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws