Te lief: nieuwe foto van jarig prinsje Gabriel

En bij een nieuw levensjaar, hoort een nieuwe portretfoto!

Het is feest bij de Zweedse royals! Prins Gabriel, zoon van prins Carl Phillip en prinses Sofia, mag deze week vijf kaarsjes uitblazen. En om deze feestelijke gelegenheid te vieren, delen zijn ouders een prachtig nieuw portret van hun zoontje.

Portret

Op Instagram delen de trotse ouders het portret van prins Gabriel. “Vandaag vieren we het vijf-jarig bestaan van onze fijne en bescheiden Gabriel”, schrijven de prins en prinses. En zeg nou zelf, deze foto van het jarige prinsje is toch tĆ© cute?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Geen officiƫle felicitaties

Toch zullen er dit jaar geen officiĆ«le felicitaties op de website of op de social media van het Zweedse koningshuis verschijnen. De reden hiervoor is omdat koning Carl Gustav in 2019 heeft besloten dat zijn kleinkinderen niet langer tot de koninklijke familie behoren. Hierdoor zal prins Gabriel daarom ook geen ‘officieel’ verjaardagsfeestje hebben.

Goede bedoelingen

Toch heeft de Zweedse koning deze beslissing genomen met alleen maar goede bedoelingen, al zou je dat misschien niet verwachten als je iemand zijn koninklijke titel ontneemt. “Het besluit betekent dat er duidelijk wordt gemaakt welke leden van de koninklijke familie optreden als openbare vertegenwoordigers van Zweden”, legde hij tijdens een kersttoespraak uit.

Positief

Hij vervolgde: “Voor mij is dit een manier om duidelijk te maken wat de verwachtingen zijn. Hopelijk helpt dit mijn kleinkinderen om hun eigen toekomst uit te stippelen.” Ook ouders prins Carl Phillip en prinses Sofia reageerden op het besluit van de koning: “We zien dit als positief, omdat Alexander en Gabriel vrijere keuzes in het leven zullen hebben”, schreven ze onder andere in hun Instagram-bericht.

Volgens Svensk Dam wordt het verjaardagsfeestje van de jarige prins thuis in Villa Solbacken gevierd met taart, ballonnen en (vele) cadeautjes. Toch een kinds grootste verjaardagsdroom als je het aan ons vraagt!

Bron: Instagram @prinsparet, Take To News, Svensk Dam | Beeld: Brunopress, Instagram @prinsparet

Laatste nieuws