Koninklijke parken zijn eerbetoon beu: Stop alsjeblíéft met die boterhammen voor de Queen

Het begint het volgende nationale probleem van het VK te worden: een overschot aan Beertjes Paddington.

Leuk bedoeld, dat eerbetoon aan de Queen, maar koninklijke parken in Londen worden gék van de hoeveelheid boterhammen die achtergelaten worden voor wijlen Hare Majesteit. “Geen Beertjes Paddington of marmelade sandwiches meer, alsjeblieft.”

Goed bedoelde boterham

Het was toch een beetje het hoogtepunt voor de Queen zelf tijdens haar platina jubileum eerder dit jaar: een korte sketch met Beertje Paddington, waarin Elizabeth onthulde net als de beroemde kinderboekenbeer altijd een boterham met marmelade bij zich te dragen.

De video staat bij veel Britten nog vers in het geheugen, dat is te merken rondom alle koninklijke paleizen en residenties. Daar liggen tussen de bloemenzeeën nu ook talloze Paddington-knuffelberen en verpakte bammetjes met marmelade. “Voor tijdens uw laatste reis”, zulke boodschappen staan er eufemistisch op de ziplock-zakjes geschreven.

Lief bedoeld allemaal, maar Royal Parks, de organisatie achter acht historische parken in Londen, is not amused. Via de BBC roepen ze mensen op om te stoppen met het (b)eerbetoon. “We zouden willen dat marmalade sandwiches en ander voedsel niet meer wordt achtergelaten vanwege de negatieve invloed die het heeft op de dieren in het park”, aldus een woordvoerder. We stellen ons zo voor dat een aantal stadsduiven/eekhoorns/eendjes de tijd van hun leven hebben…

Alléén composteerbare materialen, thank you

De dringende oproep van Royal Parks is om de Queen alleen nog maar met composteerbare materialen die geen voedsel zijn te eren. Bloemen dus. Met heliumballonnen, knuffelcorgi’s, boeketten met plasticfolie, theekopjes, en verpakte boterhammen moet het nu daarom ook afgelopen zijn, is de duidelijke boodschap.

De droge humor van de Queen

Toch staan er nog dagelijks mensen met een Paddington-knuffel voor Buckingham Palace. “Die video was geweldig. Het liet de humor van de Queen goed zien. Ze wist hoe ze verbinding kon maken met mensen, zoals hier met kinderen”, vertelt Sarah Fowles, een bezoeker die haar knuffelbeer bij het paleis hoopt achter te laten (via ABS News). Een andere bezoeker, Julie Williams, snapt het boterhammeneerbetoon ook al te goed. “De video was een van de laatste keren dat ze iets in het openbaar deed. Het waren zulke dingen waarmee ze de harten van de mensen won.”

Bron: ABC News, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws