Tiara time! Zwoyals verschijnen in vol ornaat bij galadiner

Tiara's, juwelen en een stel outfits uit de archieven voor het galadiner!

Tussen alle Scandi-drama van de Denen door, maken we even een uitstapje naar Zweden. Daar was het gisteren namelijk tijd voor het jaarlijkse galadiner voor verschillende tegenwoordigers. Natuurlijk van grote waarde om de betrokken royal uit te hangen, maar wij waren gewoon ook heel happy met de glamorous kiekjes van de zwoyals!

Galadiner

Op het koninklijk paleis streken gisteren allerlei afgevaardigden neer uit alle lagen van de samenleving. Het ging daarbij om onder meer overheids- en parlementslieden, diplomaten, wetenschappers, sporthelden, culturele smaakmakers en ‘mensen die de koninklijke familie heeft ontmoet bij hun reizen door Zweden’, als we het bijschrift op Instagram mogen geloven.

Zij schoven met z’n allen aan in een sfeervol aangeklede White Sea Room, waar ook een aantal van de Zwoyals zélf hun opwachting maakten. Zo waren Koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria, prins Daniel, prins Carl-Philip en prinses Sofia aanwezig. Koningin Silvia ontbrak bij de feestelijke avond wegens een griepje.

Glamour ten top

Bij het galadiner werd álles uit de kast gehaald. De heren verschenen uiteraard in rokkostuum met al hun onderscheidingen en medailles netjes opgespeld. Ook de prinsessen maakten stuk voor stuk indruk met hun stijlvolle outfits.

zwoyals galadiner
Beeld: BrunoPress

Zo verscheen Victoria in een oude vertrouwde: de kroonprinses ging gekleed in royal favourite Jenny Packham. Een soepele stof, een perfect silhouette en perfect afgewerkt beadwork voor een dosis glitter: wij zijn fan. De prinses heeft flink gegraven in haar kledingkast om dit Packhammetje tevoorschijn te toveren. De laatste keer dat we Victoria namelijk in deze jurk zagen was namelijk in 2015(!), weet UFO No More te melden. De prachtige Boucheron Laurel Wreath Tiara maakte het plaatje perfect af.

zwoyals galadiner
Beeld: Brunopress

Aan de arm van een stralende prins Carl-Philip verscheen ook prinses Sofia in een gerecycled outfitje. Zij ging niet voor een galajurk, maar voor een matchende top en rok van Zetterberg Couture. Deze droeg zij al eerder in het najaar van 2018, voor een staatsbanket met de Italiaanse president. Ook toen combineerde ze de coords nog met haar Palmette Tiara – maar wel met een subtiele aanpassing. In 2018 prijkten er namelijk nog geen parels bovenaan het pronkstuk.

Dineren met de Zwoyals

Verder zien we op de kiekjes en video’s hoe de Zweedse royals mensen ontvangen, een fotomomentje inlassen, genieten van een luxe diner, en natuurlijk héél veel handjes schudden. Het hoort er nu eenmaal bij. Wij gaan ondertussen in elk geval even uitzoeken hoe wij ook de Zwoyals kunnen ontmoeten bij ‘hun reizen door Zweden’ om ook kans te maken op zo’n prestigieus dinertje.

Bron: UFO No More, The Court Jeweller, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws