Waarom de Sussexes het heft (nog meer) in eigen handen nemen

Harry en Meghan nemen afscheid van het PR-team dat al jarenlang, met enige moeite, hun reputatie moest beschermen.

Lees ook

Prins Harry en hertogin Meghan nemen afscheid van het PR-team dat al jaren achter de schermen aan de reputatie van de Sussexjes werkt. Omdat het goedkoper kan, of toch omdat ze hard hun imago willen oppoetsen?

Sunshine Sachs

Al toen Meghan Markle nog actrice was in Suits, rekende ze op het bedrijf Sunshine Sachs voor haar reputatiebehartiging. Ook tijdens haar jaren als werkende royal schakelde de hertogin van Sussex het PR-bedrijf in voor advies, en ook zou het Sunshine Sachs zijn die de hele verhuizing naar de VS in goede banen heeft geleid. Toch breken prins Harry en hertogin Meghan nu met hun PR-partner. “Dit is een big deal voor Meghan”, vertelt een bron aan de Daily Mail. “Ze is van mening dat ze geen grote sommen geld meer aan een bedrijf hoeft te betalen om haar PR en die van Harry te verzorgen.”

Archewell vangt ’t op

De naam van de Sussexes moet nu hooggehouden worden door een team binnen Archewell, de eigen organisatie van Harry en Meghan. Een stuk goedkoper dan via een extern PR-bureau, maar volgens sommige royal insiders is het ook hun ‘dalende populariteit’ die Harry en Meghan motiveert om het nu anders aan te pakken.

Naar verluidt wordt het nu Christine Weil Shirmer, hoofd communicatie bij Archewell, die zich over het imago van de opgestapte royals zal ontfermen. Niet de minste keuze: volgens bronnen is ze ‘een van de beste en slimste’ publishers in het PR-wereldje. Eerder werkte ze in Silicon Valley.

Eigen Instagram

Hertogin Meghan verklapte in augustus al dat ze binnenkort zelf weer terugkeert op Instagram. Waarmee ze natuurlijk óók een bepaald beeld van zichzelf kan neerzetten. We zijn reuze benieuwd. De laatste jaren lieten de Sussexjes vaak foto’s delen door bevriende fotograaf Misan Harriman, zoals deze week een aantal powerful portretten. Binnenkort te zien op Harry en Meghans eigen feed?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Op goede voet

Hoewel het PR-team Sunshine Sachs de laan uit is gestuurd, staan ze volgens de insiders nog altijd op goede voet met Harry en Meghan. “Het plan was altijd al dat ze maar tijdelijk voor de hertog en hertogin zouden werken, totdat er een intern team tot stand zou zijn gebracht. Sunshine Sachs heeft geholpen met die overgang. Alle partijen staan op goede voet met elkaar en ze zullen af en toe advies blijven geven.”

Bron: Tatler, Hello! Magazine, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook