André over ‘grote liefde’ Monique: ‘Niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld’

In de nieuwe Hazes-docu vertelt Monique openhartig wat het huwelijksaanzoek voor haar betekende.

Daar is-ie dan! De langverwachte documentaire van André Hazes ging gisteravond in Tuschinski in première. In de vijfdelige docuserie volgen we de zanger tijdens de twee afgelopen, veelbewogen jaren. André blikt, net als ex Monique Westenberg, terug op zijn roerige liefdesleven.

Verliefd

Het veelbesproken liefdesleven van André Hazes Jr. komt ook in de documentaire aan bod. Zo vertelt Monique dat André en zij elkaar bijna tien jaar geleden leerden kennen door een gemeenschappelijke vriendin. Aanvankelijk vond ze hem veel te jong, maar ze gingen toch op date. Een etentje en een kus later, sloeg de vonk over. “En na twee weken stond ‘ie voor mij deur en zei hij: ‘Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben tot over mijn oren verliefd'”, vertelt Monique. “En ik zei: ‘Ik ook.'” In die periode was André nog geen bekende artiest en zag het leven er heel anders uit voor het stel. “Ik heb hem wel zien veranderen door het succes”, stelt Monique. “Onbewust is dat ook gegaan.”

Huwelijksaanzoek

Fast forward naar eind 2020. Na ‘een uitspatting met een presentatrice’, gaat André op romantische wijze op één knie voor Monique. Maar drie maanden later spatte het liefdessprookje toch uiteen. “Ik zat zeker op een roze wolk, samen. Elke dag hadden we het erover. Dat was hartstikke fijn”, blikt Monique terug op de periode na het aanzoek. Aangezien we destijds middenin de coronatijd zaten, kon André niet optreden en ook niet naar de kroeg. Hij richtte zich volledig op zijn gezin, maar later bleek dat toch niet haalbaar voor hem. “Je komt tot de realisatie: misschien is dit toch niet wat ik wil”, legt hij uit. “Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn.” Hij vlucht het huis uit en kort daarna vindt hij de liefde bij Sarah van Soelen. “Ik vind het gewoon allemaal heel zielig”, vertelt hij over de situatie van Monique. “Ik heb dat gewoon niet netjes gedaan.”

Donderslag bij heldere hemel

De breuk komt voor Monique als donderslag bij heldere hemel. “Ik haatte hem”, vertelt ze. “Zoveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen. Door hoe het thuis was.” Zelf kijkt ze ook heel anders tegen de situatie aan. “Voor mij hoefde hij niet iemand anders te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien.”

Grote liefde

Aan het einde van de docu wordt duidelijk dat Monique nog steeds André’s grote liefde is. “Want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld,” aldus de zanger. En hoewel dat gevoel wederzijds is, zijn ze niet samen. “Hoe je nu bent, heb ik altijd gewild”, zegt ze tegen haar ex. “Nu zijn wij niet samen, dat vind ik moeilijk. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben veel te bang.”

De documentaire André Hazes is nu te zien op Videoland. Volgende maand vertelt Monique bovendien uitgebreid aan Beau Monde over haar huidige band met de artiest.

Bron: Grazia, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws