Oh oh: Kate is ‘stressed and anxious’

Het gaat mentaal niet zo lekker met de prinses, na 'erg moeilijke tijden'.

We zagen de afgelopen weken al wat minder van Will en Kate door de herfstvakantie van hun kroost, maar nu blijkt dat dat het echtpaar maar al te goed uitkwam. Volgens een royalty-expert ervaart Kate namelijk veel stress door allerlei recente veranderingen.

Vakantie

Het najaar betekent ook een kleine pauze in de schoolroutine. Waar wij het moeten stellen met één weekje herfstvakantie, genieten de royal kids van twee weken vrij van school. Wills en Kate hebben er een goede gewoonte van gemaakt om tijdens de vakanties van hun jonge spruiten eens een bezem door de agenda’s te halen. Zo kunnen zij hun kostbare tijd besteden met de kinderen.

Teveel

Eindelijk rust, moet Kate hebben gedacht. Royal-expert en Kate-biograaf Katie Nicholl claimt namelijk dat Kate wat teveel op haar bordje heeft gekregen de afgelopen tijd. En dat begrijpen we maar al te goed. Van een nieuw koninklijk optrekje, nieuwe scholen voor de kids tot het overlijden van de Queen, het is misschien iets teveel voor prinses Kate. Nicholl zei daarover in TalkTV’s Royal Tea: “Ze hebben het zelf gezegd: ze hebben niet op die manier kunnen wennen zoals ze hoopten.”

En dat maakt het allemaal ingewikkelder dan gedacht. “Ik denk dat er achter de schermen best wel wat stress en anxiety is voor de hele familie.” Het leven van een royal gaat lang niet altijd over rozen.

Online

Toch moest Kate haar royal duties de afgelopen dagen nog even vervullen, als nieuwe beschermvrouwe van een bijzonder avontuurlijke expeditie van Kapitein Preet Chandri naar Antarctica, maar dit deed ze dan ook gewoon lekker online. En ook staat er alweer iets op de planning voor volgende week, als prins George, prinses Charlotte en prins Louis weer naar school moeten. Dan reizen Kate en prins William naar Scarborough voor een evenement rondom de mentaal gezondheid van kinderen. Misschien kan de prinses daar nog wat tips opdoen voor haar eigen mentale welzijn.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws