Zussen Beatrix, Margriet & Irene met z’n drieën op stap

Het drietal was te vinden bij het 55-jarig jubileum van het Prinses Christina Concours.

Afgelopen zondagmiddag waren prinsessen Beatrix, Irene en Margriet als drietal te vinden in Den Haag bij het 55-jarig jubileum van het Prinses Christina Concours, een speciale jubileumuitvoering ter ere van hun jongste zusje prinses Christina. Natuurlijk kon een fotomoment en een informeel gesprekje niet ontbreken. 

Grapjes

De zussen ontmoetten, nadat de voorstelling voorbij was, een aantal leden van het Jeugdorkest. Toen het onderwerp ‘zangkunsten’ aan het licht kwam, was prinses Beatrix hier meteen erg duidelijk in. “Als ik mijn mond opentrek rent iedereen weg”, grapte ze. “Des te meer bewondering voor de mensen die zó mooi kunnen zingen.” Natuurlijk kon een groepsfoto met alle artiesten niet ontbreken, en konden de zussen het niet laten om hun complimenten te geven over het orkest. “Smile hé!”, riep prinses Margriet nog snel. “Dat is niet moeilijk vanavond, fantastisch. Echt heel, heel mooi!”, antwoordde prinses Beatrix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Concours

Het concours is vernoemd naar het jongste zusje van het drietal, prinses Christina, die in 2019 overleed. De wijlen prinses was in haar leven altijd erg veel bezig met muziek en studeerde zangpedagogiek in Montreal. Daarnaast zong ze onder meer op de beide uitvaarten van haar ouders, koningin Juliana en prins Bernhard.

Dat het jubileumconcert wordt uitgevoerd door Jeugdorkest Nederland – prijswinnaars van het Prinses Christina Concours – had zo moeten zijn, aangezien Prinses Christina altijd ‘een grote belangstelling had voor jong muzikaal talent’, zo liet de organisatie weten bij haar overlijden. “Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië.”

Royals

De drie zussen waren echter niet de enige royalty’s op het jubileumconcert. Ook prins Maurits, prinses Marilène, prins Carlos de Bourbon de Parme en Bernardo Guillermo (de oudste zoon van prinses Christina) waren aanwezig bij de indrukwekkende voorstelling.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws