Skin cycling is hét geheim voor huidverbetering

Zelfs huidexperts en dermatologen keuren de methode goed.

Er ontstaan telkens weer nieuwe methodes voor het verbeteren van je huid. En ook dit keer gaat er weer een nieuwe trend helemaal viraal op het internet. ‘Skin cycling‘ moet ervoor zorgen dat de weerstand van je huid verbetert. Maar hoe werkt het precies?

Moeite waard

Hoewel er om de haverklap een huidtrend viraal gaat op verschillende socialmediaplatformen, is skin cycling een van de weinige methodes die dermatologen en huidexperts daadwerkelijk goedkeuren. Dit betekent dus dat het zeker de moeite waard is om een keer te testen, toch?

Skin cycling

De Britse dermatoloog Dr. Alexis Granite legt uit dat skin cycling je huid verbetert door simpel gezegd ‘minder producten’ per week te gebruiken. “Het is een vorm van een nachtelijke skincareroutine waarbij je op bepaalde dagen actieve producten gebruikt”, stelt ze.

De dagen die daartussen zitten, noemt ze de ‘rustdagen’ voor je huid. Deze rustdagen zorgen ervoor dat je huid dan de tijd heeft om aan de barrièrefunctie te werken. En hoe vaker je dit doet, hoe minder pukkels en droge plekken je huid krijgt.

Cyclus

Twintig producten over elkaar gebruiken, heeft dus eigenlijk helemaal geen zin als we deze methode mogen geloven. Maar hoe kun je de skin cycling-methode het beste gebruiken op je huid? Volgens Granite is een cyclus van vier dagen het populairst.

Je begint op avond één met het cleansen en exfoliëren van je huid. Op avond twee reinig je je huid weer, maar breng je ook retinol aan. Op avond drie en vier is het tijd om je huid te laten rusten. Ook op deze dagen cleans je je huid weer, maar zorg je ervoor dat je het hydrateert met een rijke nachtcrème, het liefst mét hyaluronzuur. Et voilà!

Schoonheidsslaapje

Het voordeel van het gebruiken van je exfolianten en retinoïden in de avond, is dat ze de hele nacht de tijd hebben om te werken zonder door invloeden van buitenaf te worden gestoord. Je huid wordt wel vrij kwetsbaar als je zo’n ingrediënt gebruikt en zou de zon extra veel schade aan kunnen richten. Daarom is het van belang dat je de volgende ochtend goed smeert met een SPF, anders doe je dat goede werk van je skincare weer teniet.

Bron: Marie Claire, Nouveau, Vogue | Beeld: iStock

Laatste nieuws