Wow: dit is de lange lijst beroemde exen van Cher!

De 76-jarige diva weet van wanten!

Kiss-frontman Gene Simmons

Van de ene rockster naar de ander: in 1978 kwamen Cher en Kiss-frontman Gene Simmons elkaar bij toeval tegen. De destijds negenjarige Chaz Bono, Chers zoontje met Sonny, is groot fan van de band en als echte moederkloek ging Cher daarom natuurlijk een handtekening vragen van de bekende rocker.

gene simmons cher
Beeld: Brunopress

Van het een kwam het ander, en de twee vielen al snel voor elkaar. In een interview met People in 1979 omschreef de zangeres hun romance als ‘de beste relatie die ze ooit met een persoon gehad heeft’. Simmons zelf omschreef Cher in hetzelfde blad als zijn ‘eerste liefde’.

Toch hield ook hun relatie geen stand: toen Cher Simmons eropuit stuurde met bestie Diana Ross (!) om cadeautjes voor haar uit te zoeken, wist de soul-diva per ongeluk het hart van de rockster te stelen. En zo kwam de relatie van Cher en Simmons alweer ten einde.

Acteur Val Kilmer

Toen acteur Val Kilmer in 1981 te horen kreeg dat icoon Cher wel eens een drankje met hem wil doen, was hij flink verrast. Naar eigen zeggen ‘spuugde hij z’n spaghetti uit’ in pure ongeloof. Maar goed: dat afspraakje kwam er. Uiteindelijk had het stel twee jaar lang een relatie, en waren ze stapelgek op elkaar.

val kilmer cher
Bron: Brunopress

Na twee jaar kwam hun liefde echter ook ten einde in 1984. Reden? “Val is geweldig, maar soms is het gewoon too intense and hot“, aldus Cher. We laten u verder even zelf invullen wat dat betekent. Tussen 1984 en 1985 had Cher volgens biograaf Mark Bego nog een korte romance met haar co-ster uit Mask, Eric Stoltz, maar ook dit vlammetje brandde uit.

Acteur Tom Cruise

Na het korte intermezzo met haar Mask-collega, ging Cher van de ene Top Gun-ster door naar de volgende: mid-jaren ’80 sloeg zij namelijk Tom Cruise aan de haak. De acteur was destijds slechts 23, tegenover Chers 39 jaren levenservaring. Afijn, ze hadden het heel gezellig met elkaar, en Cher legde later uit dat ze ‘crazy about him‘ was. “Hij was zo geweldig. Zo anders. Hij was een verlegen jongen”, vertelde de diva later aan Oprah Winfrey.

cher exen
Beeld: Brunopress

In 2013 blikte Cher in gesprek met Andy Cohen terug op haar fling met Cruise. “Hij was toen nog geen Scientologist. Het was eventjes behoorlijk hot and heavy, hij is een goeie gast”, vatte ze samen. Volgens de zangeres rankte Tom Cruise in elk geval in haar top vijf minnaars. Waarvan akte.

Hierna volgden een paar roemruchte relaties én een laatste fling met een rockster. Benieuwd wie Cher vervolgens aan de haak sloeg? Lees dan verder.

Laatste nieuws