Waarom draagt koning Charles zijn trouwring om zijn pink?

Was het jou ook opgevallen?

Hoewel we bij royal stijliconen eerder denken aan prinses Kate of een hertogin Meghan, houdt ook koning Charles zich graag bezig met zijn outfits. Tot in de kleinste details, zo blijkt maar weer.

Modekoning

King Charles, het stijlicoon? De Britse koning weet dat je ook met een pak alle kanten op kunt. Snit, materiaal, kleur, lengte, overhemd- en stropdascombi’s: onze eigen koning kan er nog wat van leren. Vogue benoemde Charles een paar jaar geleden nog tot de meest stijlvolle man in Groot-Brittannië, terwijl daar toch aardig wat concurrenten rondlopen. “Ik ben erg blij dat je denkt dat het stijlvol is. Ik besteed graag aandacht aan details en kleur en zo”, gaf Charles destijds als reactie aan het modeblad. Dat de King er zo z’n eigen modemaniertjes op nahoudt, blijkt wel uit de manier waarop hij zijn trouwring draagt.

Zegelring

Een glanzend gouden ring aan je ringvinger is immers zó gewoontjes. De King draagt zijn subtiele trouwring altijd aan de pink van zijn linkerhand, onder een zegelring die veel meer de aandacht trekt.

Een hand om te schudden, een hand om te shinen! Beeld: BrunoPress

Die zegelring is al 175 jaar oud en werd eerder gedragen door de oudoom van Charles, koning Edward VIII, en zijn voorganger als Prins van Wales. De zegelring draagt namelijk het wapen dat bij deze titel hoort. Je zou dus kunnen zeggen dat prins William, de huidige Prince of Wales de ring nu mag dragen, maar Charles is er nogal aan gehecht. Al sinds de jaren zeventig is de ring nauwelijks van zijn pink gescheiden geweest. Waarom niet aan de ringvinger? Zegelringen mag je volgens Het Blauwe Boekje (en vast ook volgens het Britse equivalent) zowel aan de ringvinger als aan de pink dragen. Een andere mogelijkheid? Charles wilde het familie-erfstuk niet laten vermaken en wellicht paste het juweel beter aan zijn pink.

Na zijn huwelijk met Lady Diana Spencer in 1981 besloot Charles ook zijn trouwring onder de zegelring te dragen. Blijkbaar beviel die look, want ook bij zijn huwelijk met Camilla Parker Bowles liet hij de trouwring aan zijn pink schuiven.

Tweemaal goud voor Charles. Beeld: BrunoPress

De trouwring links dragen is een traditie onder de Britse royals (de Oranjes dragen ‘m juist weer aan de rechterhand), wel zo makkelijk met handjes schudden. Of met lekkende vulpennen, een probleem waar de koning ook nog wel eens last van heeft…

Bron: Grazia UK, Hello! Magazine, Het Blauwe Boekje | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws