Prinses Kate draagt de Queen & Diana dicht bij zich tijdens Remembrance Weekend

En een primeur voor Camilla & Catherine.

Afgelopen weekend herdachten de Britse royals alle slachtoffers van de wereldoorlogen en andere conflicten, maar prinses Kate bracht ook andere herinneringen boven.

Remembrance Weekend

Voor het eerst waren William en Kate als Prins en Prinses van Wales aanwezig bij Remembrance Sunday, een kranslegging voor iedereen die gevallen is tijdens de twee wereldoorlogen of bij andere conflicten. Traditie is dat de heren een krans leggen en de dames toekijken.

Beeld: BrunoPress

De Prinses van Wales haalde voor dit weekend haar parels weer tevoorschijn. Ze droeg zowel de pareloorbellen die ooit van haar schoonmoeder, prinses Diana zijn geweest….

Beeld: BrunoPress

…als een parelen choker die aan Queen Elizabeth toebehoorde. We zagen Kate onlangs nog met dit sieraad tijdens de uitvaart van de Queen. Ook zij zijn niet vergeten, laat Catherine zien.

De prinses bij het Festival of Remembrance. Beeld: BrunoPress

“Parels zijn een van de weinige juwelen die je kunt dragen in tijden van rouw en zijn onlosmakelijk verbonden met Queen Elizabeth en haar persoonlijke nalatenschap op het gebied van sieraden,” legde royaltykenner Bethan Holt onlangs uit aan PEOPLE.

Primeur voor Camilla & Catherine

Nu Queen Consort Camilla en Princess Catherine allebei een stapje hoger in de royal rangorde staan, werden er voor het eerst ook kransen gelegd uit hun naam.

Beeld: BrunoPress

Naast prinses Diana en Queen Elizabeth droeg prinses Kate ook haar eigen familie dicht bij zich. De drie klaprozen die ze draagt, zouden symbool staan voor de drie broers van haar overgrootmoeder Olive Middleton, die alle drie in de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Camilla draagt er óók drie, maar de Queen had altijd maar liefst vijf klaprozen opgespeld. Of daar een speciale reden achter zat of dat het puur was voor de zichtbaarheid – je moet wat bedenken als de gelegenheid geen felgekleurd mantelpakje toestaat – heeft het paleis nooit willen laten weten.

Bron: PEOPLE, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws