Charles schakelt hulp in: alle werkende royals verzamelen!

Voor het eerst in zestien jaar doen alle senior royals weer mee.

De laatste keer dat we alle Windsors samen zagen, was twee maanden geleden, gehuld in zwart en parels voor de uitvaart van de Queen. Nu komen alle working royals nog een keertje samen…opnieuw gehuld in zwart en parels. King Charles staat er in ieder geval niet alleen voor bij deze emotionele royal duty.

Festival of Remembrance

Is het je ook al opgevallen dat iedere Britse royal de afgelopen dagen een klaproosbroche draagt? Iedere november doet de Royal Family dit ter nagedachtenis aan iedereen die zijn leven heeft gegeven voor vrede en vrijheid, en als symbool voor een vredige toekomst. Komend weekend staat ook helemaal in het teken van Remembrance, een soort uitgebreide versie van Dodenherdenking. En King Charles wilde duidelijk niet de enige zijn die een krans legt.

Beeld: BrunoPress

Voor het Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall heeft hij namelijk alle andere senior royals uitgenodigd. Dit is voor het eerst in zestien jaar dat dit gebeurt, en anno 2006 zag de samenstelling van die groep er nog heel anders uit. Denk je maar in: de Queen en prins Philip nog op de eerste rij, Kate Middleton nog helemaal niet in beeld, prinsen Andrew en Harry nog gewoon part of the club… Wie kunnen we dit jaar precies verwachten?

Charles’ hulptroepen

Uiteraard zijn King Charles en Queen Consort Camilla aanwezig, en zij worden bijgestaan door, komt-ie: de prins en prinses van Wales (William en Kate), de earl en gravin van Wessex (Edward en Sophie), de Princess Royal (Anne), viceadmiraal Tim Laurence, de hertog en hertogin van Gloucester (Richard en Birgitte), de hertog van Kent (Edward) en prinses Alexandra. Een groot deel van de oude garde is er dus ook weer eens bij.

Hoewel het voor Charles de eerste keer is dat hij de ceremonie leidt als koning, nam hij vorig jaar ook al het voortouw. Queen Elizabeth moest de herdenking toen afzeggen vanwege haar broze gezondheid.

Bedankje

Beeld: BrunoPress

Een paar jaar geleden zagen we ook opeens koningin Máxima en koning Willem-Alexander opduiken bij de herdenking. Zij woonden toen Remembrance Sunday bij om het Verenigd Koninkrijk te bedanken voor de bijdrage aan zeventig jaar vrede en vrijheid in Nederland. Wie weet, over drie jaar weer? Charles lijkt in ieder geval niet terughoudend te zijn wat uitnodigingen betreft!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws