Sussexjes bedanken Elton John, ook namens Diana, Archie en Lili

Harry en Meghan komen met een verrassingsvideo voor de zanger.

Al een aantal jaartjes is Elton John druk bezig met zijn afscheidstournee. Eerst nog even honderden concerten over heel de wereld geven, dan eindelijk neerstrijken achter de geraniums. Voor zijn optreden in Californië werd de zanger verrast door een videobericht van prins Harry en hertogin Meghan, fans én vrienden van Elton.

Tijd voor afscheid

Na een glanzende muziekcarrière van zo’n vijftig jaar vindt Elton John het tijd om afscheid te nemen. Goed, dat vond hij in 2018 al, maar door de pandemie duurt zijn afscheidstour nét iets langer dan gepland. Afgelopen weekend trad de Britse zanger op in Los Angeles, waarbij hij een bedankje kreeg van de dichtstbijzijnde royals: prins Harry en Meghan, de Duchess of Sussex.

“Hi Elton, we willen je gewoon even feliciteren, en we zijn zo trots op je”, begint Meghan. “We zijn heel dankbaar dat we je ook hebben kunnen zien tijdens je afscheidstournee.”

“En bedankt dat je iedereen zoveel decennia lang hebt vermaakt”, voegt Harry toe. “Bedankt dat je een vriend was voor mijn moeder, bedankt dat je onze vriend bent. Bedankt dat je een vriend bent voor onze kinderen en bedankt voor het entertainen van mensen over heel de wereld. Hoewel dit officieel je pensioen is, is dit nog niet je laatste optreden, dat weten we. Maar we houden van je en gefeliciteerd met je ongelooflijke carrière.”

Elton John, Harry en Meghan in juli 2019. Beeld: BrunoPress

Elton & de Windsors

Elton John heeft een persoonlijke band met de royals, voor wie hij optrad in goede en in slechte tijden. Beroemd is zijn speciale versie van Candle in the Wind, die hij uitvoerde tijdens de begrafenis van prinses Diana, die ook een dierbare vriendin van hem was. Ook trad Sir Elton John op bij de bruiloft van Harry en Meghan in 2018, en afgelopen voorjaar stond hij nog op de planken voor het plantinajubileum van Queen Elizabeth.

Voor hij helemaal met pensioen gaat, toert Elton nog even door. Ook in 2023 staat hij nog op het podium, onder andere in Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Het laatste concert van the rocket man in Nederland vond eerder dit jaar al plaats.

Bron: People Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..