Gloria Steinem over vriendschap met Meghan: ‘Geweldig mens’

Het feministische icoon en de hertogin, een match made in heaven.

Lees ook

Meghan Markle heeft een hoop bekende mensen in haar vriendenkring, waaronder feministisch icoon Gloria Steinem. De activist sprak zich onlangs uit over hun innige vriendschap.

Dikke vrienden

Tijdens de 2022 Women’s Media Center vorige week sprak Steinem zich uit over haar band met de hertogin van Sussex. De twee gaan namelijk way back. Ook werkten Gloria en Meghan eerder dit jaar samen aan een openhartig gesprek over reproductieve rechten in Vogue.

‘Geweldig mens’

Volgens het feministische icoon is de hertogin in het echt heel anders dan het beeld dat de media van haar schetst. Gloria noemt haar een ‘geweldig mens’. “Ik ben geen expert op het gebied van de media, maar het lijkt mij dat ze anders is dan het beeld van haar in de media”, zegt Steinem tegen PEOPLE. “Ze is slim en grappig en toegewijd aan sociale kwesties.”

Een sneer naar de Britse media kon ook niet ontbreken: “Misschien zijn de Britse roddelbladen het probleem”, vocht Gloria lachend toe.

Achtertuinchats

De twee hebben zelfs een tijdje ‘naast elkaar’ gewoond. Of nou ja, “wat in Californië als buren telt, dat is ongeveer 45 minuten rijden”, legt de activist uit. “Zo hebben we elkaar leren kennen.”

Tijdens een van hun ‘gesprekjes in de achtertuin’ schonk Steinem Meghan een armband met de tekst: “We zijn verbonden, niet gerangschikt.” Iets wat voor Meghan veel betekende en ook voor het feministische icoon een grote betekenis had. “Ik denk dat wij als mensen – of misschien  als levende wezens op de planeet Aarde, toch? – met elkaar verbonden zijn, niet gerangschikt”, vertelt ze aan PEOPLE. “We hebben systemen rondom ras en geslacht en klasse die ons rangschikken, en dat is eigenlijk niet juist.”

Meghan Markle Gloria Steinem
Meghan Markle en Gloria Steinem tijdens een afspraak in New York, in 2022. Bron: BrunoPress

Of we de hertogin en de activist ooit weer zien samenwerken, daar is Steinem duidelijk over. Ze wil Meghan graag helpen met ‘al haar projecten’, vooral omdat ‘Meghan en haar man aan mediaprojecten werken’. We zijn benieuwd wat de Sussexjes nog meer voor ons in de pijplijn hebben!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook