Dit is waarom prinses Kate een witte bruidsjurk droeg tijdens het staatsbanket

Haar witte japon koos ze met een lieve reden.

De prinses van Wales verraste ons behoorlijk door in een witte bruidsjapon op een staatsbanket te verschijnen deze week. Maar volgens royaltywatchers had Kate er een heel lieve reden voor.

In het wit

Een tiara én een trouwjurk? Prinses Kate dofte zich op als een ware sprookjesprinses voor het staatsbanket dat dinsdag voor de president van Zuid-Afrika werd gehouden in Buckingham Palace. Ze klopte daarvoor aan bij Jenny Peckham, haar favoriete leverancier van show-stopping japonnen. En omdat ze specifiek een witte galajurk zocht, kwam ze terecht op de bruidsafdeling.

Beeld: BrunoPress

Maar waarom moest en zou het wit zijn? Dat is volgens veel mensen omdat prinses Catherine daarmee wijlen Queen Elizabeth wil eren. The Queen droeg namelijk altijd witte japonnen tijdens staatsbanketten, zoals bij het bezoek van de Trumps in 2019:

Beeld: BrunoPress

Of toen onze eigen Oranjes een hapje kwamen eten in het paleis, in 2018:

Beeld: BrunoPress

Kleur van vrede

Volgens kleurexpert Gabi Winters van Chromology had de Queen een goede reden om bij zulke gelegenheden wit te dragen. “Wit is de kleur van vrede en van een nieuw begin, dus de psychologische betekenis van deze ongewone kleurkeuze past heel goed bij het hernieuwen en vieren van de diplomatische betrekkingen tussen verschillende landen,” legde zij uit aan Hello!“Wetenschappelijk gezien bevat wit een gelijke hoeveelheid van alle kleuren van het spectrum, dus de belangrijkste eigenschap van wit is gelijkheid, neutraliteit en onafhankelijkheid. Cultureel gezien is wit het symbool van puurheid, reinheid, onschuldigheid en perfectie, waardoor het een gebruikelijke kleurkeuze is voor bruidsjurken, doktersjassen en matrozenpakken.”

Eerbetoon aan de Queen

Genoeg redenen voor Kate om de traditie van de Queen voort te zetten, dus. Voorlopig hebben we weinig royal weddings in het vooruitzicht, dus we zijn maar wát blij als de Princess of Wales besluit om zich zo nu en dan weer in een trouwjurk te hullen.

Haar witte japon was bovendien niet de enige manier waarop ze haar wijlen schoongrootmoeder bij zich droeg. Zo verscheen de prinses ook op het staatsbanket met een parelarmband van Queen Elizabeth en met een portretje van de vorstin op haar borst gespeld.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..