William en Harry begraven strijdbijl voor bijzondere brief

Alles voor het goede doel.

Lees ook

Dat het niet helemaal botert tussen broers William en Harry is een understatement. Veel fans van de royals vermoeden bijvoorbeeld dat het géén toeval was dat de trailer van Harry en Meghans docu-serie precies uitkwam op de dag dat de Waleses aankwamen in de Verenigde Staten. Toch zijn er tussen alle spanningen door ook enkele sprankjes van hoop op verzoening.

Kerstgedachte

Met Kerstmis denk je natuurlijk aan lekker eten, gezelligheid, en saamhorigheid. Echter staat dat niet altijd vast – de stress en drukte rond de feestdagen kan ook hét moment zijn waarop eindeloze familiefrustraties tot ontploffing komen.

En met de spanning tussen de Waleses en de Sussexes die om te snijden is, stonden royalty-kenners dit weekend dan ook flink te kijken van een bijzonder, gezamenlijk statement van de beide prinsen. Zou dit dan toch een teken zijn dat de strijdbijl begraven wordt?

Goede doel

Dit weekend deelde de Daily Mail namelijk dat de broers ter gelegenheid van het Henry van Straubenzee Christmas Carol Concert een touching gezamenlijke brief hadden geschreven. Dit kerstconcert staat volledig in het teken van het goede doel: alle opbrengsten gaan namelijk naar de strijd tegen armoede in Uganda.

Wills en Harry hebben een bijzondere band met het fonds: Henry van Straubenzee was namelijk een klasgenoot van de jongste Windsor-broer. Hij kwam echter op achttienjarige leeftijd om het leven bij een tragisch auto-ongeluk. Al sinds 2009 zijn beide broers beschermheren van het fonds van hun jong overleden kameraad.

Brief

Bij het Carol-event moesten zowel de hertog van Sussex als de prins van Wales verstek laten gaan, aangezien zij beiden in de Verenigde Staten zaten. Daarom kwamen zij met een korte, persoonlijke brief ter ere van hun gezamenlijke vriend en het harde werk van diens ouders.

In de brief, die door beide broers ondertekend is, prijzen zij de ouders van Henry om hun harde werk voor het fonds. Ook is er ruimte voor een lieve, persoonlijke noot van de prinsen. Zo schrijven zij: “Degenen die ‘Henners’ kenden, zullen zijn ondeugende charmes en hilarische gevoel voor humor missen.”

Strijdbijl

Al jarenlang weten ingewijden te melden dat de relatie tussen de royal broers behoorlijk bekoeld is. Maar momenten als hun gezamenlijke verschijning na het overlijden van hun oma en deze lieve brief bieden toch hoop dat de broers wellicht ooit nog weer met elkaar door één deur zullen kunnen.

Nu alleen nog hopen dat de aankomende Netflix-docu en memoires van Harry geen roet in de verzoeningsmaaltijd gooien.

Laatste nieuws

Zie ook