Kates kersttraditie krijgt nóg royaler randje met groeiende gastenlijst

De Windsors laten een united front zien op de dag van Harry en Meghans docu.

Lees ook

Royalty-watchers krijgen het druk op donderdag 15 december. Enerzijds is daar de tweede helft van de Netflix-serie rond Harry en Meghan, anderzijds kunnen we ons hart ophalen aan de kerstige kiekjes van de Britten bij Kates caroling-event. En over dat laatste is een interessant nieuwtje naar buiten gekomen!

Koninklijke kerst

Vorig jaar organiseerde Catherine Middleton, toen nog de Duchess of Cambridge, voor het eerst haar gloednieuwe kersttraditie. Met Royal Carols: Together at Christmas zette Kate verschillende Britten in het zonnetje met een speciaal kerstconcert, waarbij zij notabene zélf achter de piano plaatsnam.

De uitnodigingen voor de tweede editie, die op 15 december dit jaar plaatsvindt, zijn inmiddels ook al de deur uit. Beetje bij beetje krijgen we bovendien meer te horen over wat we van de avond mogen verwachten.

Dienst

Omdat de royals uiteraard een heel koninkrijk vertegenwoordigen, zijn er mensen uit alle lagen van de samenleving bij het feest aanwezig. Daarnaast treden verschillende artiesten op met kerstige nummers, én zullen er verschillende voordrachten te horen zijn.

Niet alleen zullen koning Charles en koningin-gemalin Camilla hierbij aanwezig zijn, maar Charles zal onder meer één van de voordrachten voor zijn rekening nemen. Vorig jaar waren Wills en Kate zelf de meest senior royals die aanwezig waren bij het event, maar dit jaar krijgen zij dus ook steun van hun (schoon-)ouders.

Pittige dag

Royalty-kenners verwachten dat we op 15 december nog een flink aantal meer royals gaan zien – helemaal aangezien het concert dit jaar uiteraard een groot eerbetoon is aan wijlen koningin Elizabeth. Maar we verwachten óók dat de Windsors zich verenigd zullen willen tonen om een andere reden.

Op 15 december komt immers ook het tweede deel van de nu-al-explosieve docu uit van de Sussexes. Hoewel we geen expliciete reactie verwachten van de Windsors conform het mantra never complain, never explain, is het natuurlijk vrij veelzeggend dat zij zo’n eenheid laten zien op de avond van de Netflix-conclusie. Wij wachten in elk geval in spanning af…

Bron: Royal Central, Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook