Tiara time! Dubbele dosis glam van Zwoyals bij Nobel-ceremonies

Twee dagen, zes outfits, vijf tiara's.

Dit weekend stond Zweden in het teken van de Nobelprijs. Afgelopen zaterdag vond de prestigieuze ceremonie plaats en zondag volgde een feestelijk diner met de winnaars. Na twee jaar zonder Nobel-feest, trokken de Zwoyals alles uit de kast voor de glamoureuze return van de awards. Twee dagen vol tiara’s, glitter, glamour, designers en nieuwe outfits – we zetten ze voor je op een rij!

Kroonprinses Victoria

Om het overzichtelijk te houden te midden van al deze glamour gaan we de royal outfits van de ladies gewoon één voor één bij langs, en we beginnen met Vic. De Zweedse kroonprinses lijkt in de custom Camilla Thulin-japon regelrecht uit een Disney-sprookje binnen komen wandelen. Gedrapeerde stof, een volumineuze onderzijde en een flink aantal rozetten en juwelen om de boel af te maken. Victoria maakte haar klassieke prinsessen-look af met een diamanten tiara met zes knoppen, die we haar met enige regelmaat uit de kast zien trekken.

De volgende dag verscheen Vic als een ietwat modernere versie van een glamour-prinses. Hiervoor trok de prinses een oude vertrouwde uit de kast: haar groene Elie Saab-kleedje met een hoop geborduurde pailletten en kapmouwtjes. Deze (letterlijk) groene jurk behoort al sinds 2012 tot de favorieten van de kroonprinses, en wij snappen wel waarom! De Boucheron laurier-tiara is daarnaast een passende keuze voor een feestelijk diner voor een selectie prijswinnaars.

Koningin Silvia

De Zweedse koningin maakte zaterdag indruk in een prachtige paarse japon, die zij feilloos combineerde met de parure bezet met amethisten – juist ja, de tiara die Victoria droeg bij het recente bezoekje van onze Oranjes. Wij zijn niet vies van een beetje ton sur ton, en Silvia duidelijk ook niet!

Alsof ze het gecoördineerd hebben, verschenen Vic en Silvia zaterdag beiden in een poofy sprookjesjurk richting roze, en zondag in een sleeker modelletje met een felle kleur en vooral: een hoop glitter. Op zondag trok ook Silvia een tweede tiara uit de Zweedse juwelenkluis, en ging zij voor haar negenpuntige tiara.

Prinses Sofia

Ook prinses Sofia was van de partij. Zij ging net als schoonmoeder en schoonzus op de zaterdag voor een bijzonder klassieke gala-look, waarvan wij toch niet helemáál kunnen zeggen dat we er gek van zijn. De lange pofmouwen, de hoge hals, de willekeurig aangebrachte bloemdetails: nee – wij zijn geen fan van de wat ouwelijke custom Ida Lanto-outfit. Wél melden meerdere royal style experts, zoals UFO No More en Royal Fashion Police, dat de prinses speciaal voor de gelegenheid een nieuwe setting van haar palmette-tiara heeft laten maken. In plaats van de parels of de smaragden die we regelmatig spotten, is er nu gekozen voor topaas.

Bij het diner de dag erna maakte Sofia haar opwachting in een outfit met een oranje tintje – letterlijk. Deze japon is afkomstig uit designer Lilli Jahilo’s zomercollectie van 2018, maar ook voor de winter kan deze jurk wat ons betreft prima. Ergens doet de japon wel denken aan zo’n zomers sinaasappel-roomijsje, maar goed. Sofia ziet er hoe dan ook prachtig uit. Hier maakte overigens haar trouwtiara wederom z’n opwachting, maar dit keer weer in de parel-setting. Zou de prinses zelf met een Ikea-setje de boel even aangedraaid hebben? Het blijven immers toch Zweden…

Al met al: een waardige terugkeer van de glamoureuze Nobel-ceremonies. Wij hebben nu al zin in volgend jaar!

Bron: UFO No More, Royal Central, @RoyalFashionPolice | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws