Dit waren Beau Mondes 5 best gelezen royal nieuwtjes van 2022

Tijd voor een terugblik met een royal randje!

Het jaar ligt bíjna achter ons. In ons blad hebben we daarom al volop teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten van 2022, maar ook online hebben we de nodige bijzonderheden voorbij zien komen. Dít waren de royal nieuwtjes die dit jaar de hoogste ogen gooiden.

5. Babynieuws voor Kate Middleton

kate middleton rebecca priestley
Beeld: Brunopress

Op Valentijnsdag dit jaar werd bekend dat een goede bekende van de toenmalig Duchess of Cambridge was bevallen! Rebecca Priestley, de voormalig secretaresse van de huidige Princess of Wales, beviel toen namelijk van haar tweede kindje.

4. De verdwenen zoon van Mette-Marit

Mette-Marit
Beeld: Brunopress

Niet iedereen zit te wachten op een titel als royal. Dit bleek maar weer aan het Noorse hof: de inmiddels 25-jarige Marius Borg Hoiby kreeg door het huwelijk van zijn moeder, prinses Mette-Marit, namelijk opeens een koninklijke stieffamilie erbij. Daar zat hij echter niet op te wachten, en dus verdween hij van de aardbodem.

3. De primeur van prinses Anne

Beeld: Brunopress

Met alle droefheid en rouw rond het overlijden van wijlen Queen Elizabeth, trok één treurige primeur in het bijzonder de aandacht. Zo was Anne, de Princess Royal, namelijk als eerste vrouw onderdeel van de traditionele Vigil of the Princes.

2. Verenigde zussen

prinsessen Ariane Amalia Alexia
Beeld: Brunopress

Ook onze eigen Oranjes blijven de gemoederen bezighouden. We zien het gezin rond Wim-Lex en Máxima misschien niet heel vaak meer samen, en dit maakt die incidentele fotomomenten met de hele familie des te specialer. Een klein detail in de outfits van Amalia, Alexia en Ariane tijdens de fotosessie afgelopen november toonde maar weer eens aan: uit het oog betekent voor de Oranje-prinsessen niet uit het hart!

1. Einde Deens sprookje

reunie Denemarken
Beeld: Brunopress

Nee, we hebben het dit keer eens niet over het titel-drama en de eenzame kerst van koningin Margrethe. Nog ver voor deze spraakmakende toestand, raakten er namelijk een stel andere Denen in opspraak. Medio augustus dit jaar meldde het Deense hof namelijk dat het huwelijk van prinses Nathalie ten einde was gekomen. Geruchten over een echtscheiding ontstonden toen prinses Nathalie deze zomer bij een zomerfeest van de Deense royals zonder haar echtgenoot verscheen. Aan het Deense blad BILLED-BLADET heeft het hof in augustus bevestigd dat de twee inderdaad niet langer samen waren, en dat de scheiding zelfs al helemaal was afgerond.

Zoals Shakespeare het al eens bracht: ‘There’s something rotten in the state of Denmark’ – hopelijk keert het tij zich volgend jaar voor de Denen!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws