Royals bij de uitvaart van Paus Benedictus XVI

Zowel de Spaanse Sofía, als Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilda reizen af naar het Vaticaan.

Morgenochtend vindt de uitvaart plaats van paus emeritus Benedictus XVI. Deze zal plaatsvinden op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en wordt geleid door de huidige paus Franciscus. Bij deze plechtigheid zullen ook royals aanwezig zijn.

Paus Benedictus

Paus Benedictus overleed op december op 95-jarige leeftijd. Hij was paus tussen 2005 en 2013 maar hij trad af om gezondheidsredenen. Naar eigen zeggen vond hij dat hij de kracht niet meer had om zijn taken goed uit te voeren. Benedictus was de eerste paus in zo’n zeshonderd jaar die aftrad. De rest van zijn leven verbleef hij in een klooster in Vaticaanstad en kreeg hij de titel ‘paus emeritus’, wat ‘paus in rust’ betekent.

Royals

Het Spaanse hof heeft aangekondigd dat koningin Sofía donderdag de uitvaart van paus Benedictus zal bijwonen. Daarnaast komen ook de Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilda naar de plechtigheid. Sofía is de derde royal waarvan bekend is gemaakt dat ze aanwezig is bij de uitvaart.

Sofía, de moeder van koning Felipe, de huidige koning van Spanje, heeft paus Benedictus verschillende malen ontmoet gedurende zijn tijd als paus. Zij werd hierbij meestal vergezeld door voormalig koning en echtgenoot Juan Carlos die vandaag toevallig 85 wordt.

Condoleances

Onder anderen het koningshuis van Luxemburg en Spanje deelden hun condoleances al eerder op social media. Zo deelt het Twitter-account van de royals uit Luxemburg een condoleancebericht gericht aan paus Franciscus waarin te lezen valt dat groothertog Henri en de groothertogin “zeer bedroefd zijn door de aankondiging van het overlijden van Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI.” Het Twitter-account van de Spaanse royals schreef over de overleden paus: “Benedictus XVI leidde de katholieke kerk met een buitengewone roeping voor dienstbaarheid, nederigheid, toewijding en liefde.”

De uitvaart wordt donderdagochtend live uitgezonden op NPO 2.

Bron: Blauw Bloed, KRO-NCRV, Twitter @CasaReal, @CourGrandDucale | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..