Dít kunnen we verwachten van prins Harry’s memoires

Wat weten we inmiddels met alle leaks?

Prins Harry’s memoir, genaamd Spare, ligt op 10 januari 2023 in de boekhandels. Zijn boek mag dan nog niet te koop zijn, met de voorverkoop alleen al staat het boek bovenaan in de lijsten. Wij vertellen je alles wat je kunt verwachten van prins Harry’s boek.

Inhoud

Met dank aan gelekte edities en Spaanse boekhandels die de memoires ruim een week te vroeg in de schappen hadden liggen, hebben we deze week al volop onthullingen en details van het spraakmakende boek meegekregen.

De Duke of Sussex vertelde al eens over het boek en zei toen ‘dat hij het boek zou schrijven als de man die hij is geworden, niet als de prins die hij ooit was’. Uit de gelekte fragmenten hebben we al op kunnen maken dat uiteraard zijn relatie met moeder prinses Diana en geliefde Meghan Markle voorbijkomen in het boek. Eén van de meest spraakmakende leaks tot nu toe draaide om een flinke vechtpartij met broer William.

Spare

De titel Spare, in het Nederlands ‘reserve’, slaat op het label dat prins Harry eigenlijk zijn hele leven heeft gehad. Als tweede zoon van de koning is hij de ‘reserve’-troonopvolger. In Engeland is dat een gebruikelijke manier om naar de toekomstige vorst en hun broer of zus te verwijzen: the heir and the spare. Het idee hiervan is simpel: gebeurt er iets met de erfgenaam? Dan is er nog een reserve-kind om die rol over te nemen.

Verkoopprijs

Het boek van de Duke of Sussex mag wat kosten: voor een e-book betaal je €12,99, een luisterboek dat is ingesproken door de prins himself gaat €23,71 kosten en de hardcovers gaan voor ongeveer €28 over de toonbank.

Opbrengsten

Naast het feit dat de memoires waarschijnlijk flink wat gaan opleveren, zou Harry omgerekend al zo’n 41 miljoen euro gekregen hebben voor het überhaupt schrijven van zijn boek. Lang niet gek Harry… Wel heeft de prins laten weten dat hij in ieder geval twee miljoen euro van de opbrengsten van zijn boek wil doneren aan het goede doel.

Ghost-writer

Mocht je je afvragen of Harry het boek helemaal zelf heeft geschreven? Nee. Hij koos J.R Moehringer als ghostwriter. Moehringer is een Amerikaanse schrijver en journalist en won in 2020 de Pulitzerprijs.

Interview

Ben je niet zo’n lezer maar wel benieuwd naar de inhoud? Harry geeft aankomend weekend twee grote interviews om zijn memoires te promoten! Komende zondag is om 21.00 uur Britse tijd het interview te zien met Harry bij Tom Bradby op ITV1 – dat betekent dus 22.00 uur Nederlandse tijd. Mocht je een echt nachtdier zijn, dan zap je om 01.00 uur Nederlandse tijd door naar CBS. Hier begint dan het interview met Anderson Cooper. Daarnaast zal vanaf maandag op Videoland het grote interview met Tom Bradby ook in Nederland te streamen zijn. Wel zo makkelijk!

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws