Circus Monaco: prinses Stéphanie was weer van de partij

Hare Doorluchtige Hoogheid zat natuurlijk first row. 

Het Internationale Circusfestival in Monaco is helemaal prinses Stéphanies ding, en na twee jaar kon het evenement eindelijk weer plaatsvinden. Dit jaar is alweer de 45e editie van het Circusevenement en prinses Stéphanie, de beschermvrouw en voorzitter van het Monegaskische circus, zat natuurlijk first row

Circus

Hare Doorluchtige Hoogheid is een groot circusfan, niet alleen van deze vorm van entertainment, maar ook van de artiesten. In haar wilde jaren liep ze weg met een olifantentemmer en had een bliksemhuwelijk met een trapezemedewerker. Als voorzitter beoordeelt ze samen met een jury welke van de 150 artiesten brons, zilver en goud in de circuskunsten krijgen. Ook deze editie zien we dat Stéphanie zich weer als een vis in het water voelt tussen alle horrorclowns. Zou de prinses op zoek zijn naar een nieuwe lover?

Liefdesleven

In 2001 valt Prinses Stéphanie namelijk voor olifantendresseur Franco Knie. Ze volgt haar nieuwe lief overal waar het circus gaat. Met haar drie jonge kinderen woont ze in een caravan. Stéphanie is klaar om het paleisleven op te offeren, maar een huwelijk met Franco blijkt niet te lukken. Franco’s eerdere vrouw Claudine stemt niet in met een echtscheiding, waardoor het einde verhaal is. Via het circus leert de prinses ook acrobaat Adans Lopez Peres kennen. Stéphanie en Adans trouwen in 2003 in besloten kring om vervolgens weer uit elkaar te gaan.

Kritiek

Hare Doorluchtige Hoogheid houdt er controversiële standpunten op na. Prinses Stéphanie is namelijk dol op dieren. Ze heeft al haar hele leven honden, zet zich in voor wildbescherming en redde twee dierentuinolifanten van de dood. Maar al eerder werd duidelijk dat ze het een beetje moeilijk heeft met de groeiende weerstand tegen dieren in het circus. Want voor Stéphanie geldt: “Het circus zonder dieren is als een opera met playback.”

Franse dierenbeschermers willen dat de prinses zich sterk maakt om acts met dieren te verbieden. Maar, in de trailer van het circus, die gedeeld is op Instagram, zien we toch weer dieren trucjes en kunstjes doen. Stéphanie trekt zich er dus, ook deze editie, niks van aan.

Bron: Archief Beau Monde, Instagram @palaisprincierdemonaco | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws