Nu ook Diana’s persoonlijke brieven te koop bij controversiële veiling

Wijlen Lady Di schreef openhartig over haar scheiding van Charles.

Van haar diamanten tot haar baljurken: iedereen wil een stukje Diana. Dat neemt nu echter bijzonder bizarre vormen aan bij een veiling van persoonlijke correspondentie van de tragisch overleden prinses.

Veiling

Het is niets nieuws dat persoonlijke items van royals bij opbod verkocht worden. Enthousiaste verzamelaars of musea kunnen zo de mooiste kunstwerken, juwelen, of willekeurige items in handen krijgen.

Gisteravond werd er echter een veiling aangekondigd die voor behoorlijk wat verdeeldheid zorgt. Susie en Tarek Kassem, vrienden van wijlen Lady Di doen namelijk afstand van enkele persoonlijke brieven die de prinses aan hen had geschreven.

Brieven

De veiling van deze brieven is niet zonder controverse. In haar schrijven aan de Kassems gaat Diana diep in op de details van haar scheiding van toenmalig kroonprins Charles. Zo deelde de prinses dat zij zich op haar knieën gedwongen voelde vanwege alle druk rond haar scheiding. Volgens The Times schrijft wijlen de Princess of Wales dat zij mogelijk zelfs niet akkoord zou zijn gegaan met de scheiding als ze wist hoe ‘ugly and desperate’ dit werd.

Het verbaast ons dan ook niet dat deze veiling nogal wat stof doet opwaaien. Times Radio-hosts Jane Garvey en Fi Glover leggen uit medelijden te hebben met Diana. “Er is bijna niéts meer over dat privé is, en van haar alleen”, stelt Jane. “Als iemand jou een persoonlijke brief had geschreven…zou jij dan vinden dat jij het recht had om deze te verkopen?” vraagt Fi zich hardop af.

Goede doel

De reden voor de verkoop is volgens Susie en Tarek Kassem dat het bezitten van de handgeschreven correspondentie naar eigen zeggen ‘een flinke verantwoordelijkheid is’, waar zij hun nazaten niet mee willen opzadelen.

De 32 brieven die binnenkort geveild worden, zouden zo’n 90.000 pond moeten opbrengen. Hiervan hebben de Kassems al laten weten dat zij het geld willen doneren aan goede doelen die Diana tijdens haar leven steunde. Op zich een nobel doel, maar goed. Een vuurkorf zou ze ook van die verschrikkelijke verantwoordelijkheid afhelpen…

Bron: The Times, Times Radio | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws