Nieuw agendapunt voor de Oranjes: staatsbezoek België

Na Slowakije en Frankrijk staat nu ook België in de royal agenda!

De oranjes zijn amper weer gesetteld in hun paleisje na de zonovergoten trip naar de Cariben, of er ligt al weer een koninklijke envelop op de deurmat. Met daarin: een uitnodiging van koning Filip aan ons buurland. 

Nieuwe uitnodiging

Het regent uitnodigingen in het koninklijk huis van de Oranjes. In maart brengen Wim-Lex en Máxima een bezoek aan de Slowaakse Republiek ter ere van het dertig-jarig bestaan dit jaar, en in april verwelkomen onze koning en koningin de Franse president in Nederland. Daar komt nu nog een agendapunt bij, want de Belgische koning Filip heeft zijn buur-koning uitgenodigd voor een theekransje – pardon: staatsbezoek. En natuurlijk is ook Máxima welkom in het Belgische paleis.

Tijd om bij te kletsen

Het staatsbezoek vindt plaats van 20 tot 22 juni een staat in het teken van de goede banden tussen Nederland en België, die historisch, sociaal en economisch nauw met elkaar zijn verbonden. Er wordt aandacht besteed aan duurzaamheid, onderwijs, cultuur en wetenschap. Het laatste bezoek door de Oranjes aan België was in 2006 en dat de Belgen Wim-Lex en Máx bezochten is ook alweer zo’n zeven jaar geleden. Niet zo gek dus dat beide partijen het tijd vonden om weer eens bij te kletsen.

Twee glamourvrouwen naast elkaar in 2016. Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Glam looks

Voor het laatste staatsbezoek aan België had Máxima een prachtige, groene avondjurk van Jan Taminiau uit de royal inloopkast gepakt. De kleurrijke sieraden van Cartier maakten het plaatje af. Wij zijn vooral erg benieuwd in wat voor outfit onze koningin zich 20 tot 22 juni zal hijsen. Maar goed, tot die tijd zijn er nog genoeg royal evenementen waarop Máx ons kan voorzien van haar glamorous looks.

Bron: Modekoningin Máxima, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws