Zien: William en Kate vieren St. David’s Day

De eerste verschijning in nieuwe koninklijke rol voor prins William.

Prins William en prinses Kate zijn al een paar dagen op koninklijk bezoek in Wales, waar ze een tijdje hebben gewoond. Afgelopen woensdag hebben ze daar de Welshe feestdag St. David’s Day gevierd. Dit was de eerste keer dat prins William de Welsh Guards bezocht sinds hij benoemd is tot Kolonel.

St. David’s Day

De feestdag wordt elk jaar op 1 maart gevierd, de dag waarop de beschermheilige van Wales overleed. De royals brachten een bezoekje aan het eerste bataljon van de zogeheten Welsh Guards. Ook waren ze aanwezig bij een parade. Kate en William hebben een bijzondere band met Wales omdat ze hier zelf een paar jaar gewoond hebben vlak nadat ze zijn getrouwd.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Kate stal de show en kleedde zich geheel in stijl in een rode mantel van het modehuis Alexander McQueen, een eerbetoon aan de Welshe vlag. Daaronder droeg ze volgens de royal stijlexperts van The Royal Fashion Police dezelfde zwarte suède laarzen als die ze aan had tijdens de spinwedstrijd een paar dagen eerder, afkomstig van het luxe schoenenmerk Gianvito Rossi.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een traditioneel onderdeel van St. David’s Day is het uitdelen van preien aan officieren en soldaten. Prei is namelijk een nationaal symbool van Wales. Prinses Kate droeg daarom op haar rode mantel een speldje van een prei en later kreeg ze een echte opgespeld.

Koninklijke rol

Dit was de eerste keer dat Prins William de Welsh Guards bezocht sinds hij benoemd is tot Kolonel in december. Deze koninklijke rol heeft hij overgenomen van zijn vader en op het koninklijke Instagram-account van de prins en prinses of Wales laat hij weten “vereerd en verheugd” te zijn met deze nieuwe titel.

Bron: Hello! Magazine, People | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws