Waarom prins Louis en prins Archie geen Pages of Honour zijn bij Charles’ kroning

Er is een simpele reden voor.

Vorige week werd bekend welke Pages of Honour zijn uitgekozen om de majesteiten bij te staan tijdens de kroningsdienst. Het is onder meer aan prins George de eer om zijn grootvader bij te staan. Broertje Louis en neefje prins Archie zijn echter geen kroningsjongens, maar waarom eigenlijk niet?

Pages of Honour

Zoals al voorspeld zullen de Pages of Honour voor koning Charles zijn: oudste kleinzoon, prins George, samen met de kinderen van familievrienden, Lord Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay, en Ralph Tollemache. De eregasten van Camilla zullen zijn: kleinzoons Gus en Louis Lopes, Freddy Parker Bowles, en achterneefje Arthur Elliot. De kinderen zullen de lange sleep van de ceremoniële gewaden van de koning en koningin dragen en maken deel uit van de processie naar Buckingham.

Leeftijd

Koning Charles heeft meer kleinzonen dan alleen prins George, maar toch is de oudste zoon van William en Kate het enige Wales-kind dat een rol krijgt bij de processie. De reden hiervoor is simpel. Broertje prins Louis en neefje prins Archie zijn hiervoor nog te jong. Prins Louis is pas vier jaar oud, waardoor de prins en prinses van Wales vonden dat het hele gebeuren te veel zou zijn geweest voor de kleine jongen.

Prins Archie moet nog vier worden. Sterker nog, de kleine spruit wordt vier op de dag van de kroning. Juist daarom is het nog niet eens zeker of papa en mama Harry en Meghan wel bij de kroning zullen zijn. Harry en Meghan hebben wel een uitnodiging gehad, maar dan weer niet voor de processie. Voor de Sussexes zou er hiervoor geen plek zijn. De verklaring hiervoor is dat er alleen ‘werkende leden’ van het Britse Koningshuis mogen meewandelen. We zullen de komende weken ongetwijfeld horen of Harry en Meg afreizen naar the UK voor de kroning of toch thuisblijven bij de kids.

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws