Belgische royals ook aanwezig bij kroning van King Charles

De twee troonopvolgers hebben vast een hoop te bespreken tijdens de receptie.

De kroning van koning Charles is natuurlijk het gesprek van de dag, en met een lange gastenlijst vol royals die graag aanwezig willen zijn is dat ook hartstikke logisch. Het Belgische koningspaar heeft namelijk ook laten weten dat ze gaan!

Belgische royals

Hoewel het binnen de paleismuren misschien wat rommelt, maakt menig royal zich op voor het evenement van het jaar. De kroning van koning Charles is natuurlijk iets wat je niet mag missen, en dat weet het Belgische koningshuis ook. Het Belgische hof heeft dinsdag namelijk laten weten dat koning Filip en koningin Mathilde aanwezig zullen zijn op 6 mei.

Op de avond van de receptie, op 5 mei, zal de koning samen met zijn dochter prinses Elisabeth aanwezig zijn op Buckingham Palace. Al eerder maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) al bekend dat prinses Beatrix en prinses Amalia ook bij de receptie aanwezig zijn. Hartstikke handig, want de twee hebben elkaar vast een hoop te vertellen!

Belgische royals
Het Belgische koningspaar met prinses Elisabeth. | Beeld: NL Beeld

Andere royals

Naast koning Filip en koningin Mathilde zijn er nog meer koningshuizen aanwezig in het royal vak. Zo zullen koning Willem-Alexander, koningin Maxima, de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, de Japanse kroonprins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko, de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria ook op het moment suprême zijn als king Charles eindelijk gekroond wordt.

Bron: Blauwbloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..