Prins Harry en Meghan betrokken bij ‘bijna-fatale achtervolging’

Een woordvoerder meldt dat ze achtervolgd werden door paparazzi.

Prins Harry en Meghan Markle zijn gisteravond in de Verenigde State betrokken geraakt bij een ‘bijna-fatale achtervolging’. Dit melden diverse bronnen. De achtervolging zou twee uur hebben geduurd. 

Bijna-fatale achtervolging

Prins Harry, Meghan Markle en haar moeder, Doria Ragland, hadden een awardshow bijgewoond in het Ziegfield Theater in New York. Bij het evenement nam Meghan de Woman of Vision Award in ontvangst. Na afloop zouden ze betrokken zijn geweest bij een ‘bijna-fatale achtervolging’. Dit zou twee uur hebben geduurd en zorgde voor verschillende bijna-botsingen, bij andere weggebruikers, voetgangers en twee voertuigen.

De politie stelt dat ze achtervolgd werden door paparazzi. Een woordvoerder van het koppel heeft dit ook bevestigd. “Afgelopen nacht waren de hertog en hertogin van Sussex en mevrouw Ragland betrokken bij een bijna catastrofale achtervolging per auto, door een serie extreem agressieve paparazzi.”

“Deze onophoudelijke achtervolging, die meer dan twee uur duurde, resulteerde in meerdere bijna-botsingen waarbij andere bestuurders op de weg, voetgangers en twee agenten van de NYPD betrokken waren”, valt er verder te lezen.

Overstuur

Journalist Omid Scobie, die een biografie over de hertog en hertogin scheef, vertelt op Twitter dat het specifiek ging om zes geblindeerde wagens. “Dit had fataal kunnen aflopen”, aldus Scobie op Twitter.

“Foto’s van het koppel die gemaakt werden tijdens de twee uur durende achtervolging verschenen deze ochtend kort op The Daily Mail, maar zijn sindsdien verwijderd. Een bron dicht bij de Sussexes zegt dat Harry, Meghan en Doria ‘begrijpelijkerwijze overstuur zijn, maar erg dankbaar zijn dat iedereen veilig is.'”

Slechte verhouding met de media

Prins Harry heeft zich in het verleden al vaker uitgesproken over zijn slechte verhouding met de media. Prinses Diana kwam in 1997 door een auto-ongeluk om het leven toen ze werd achtervolgd door paparazzi in Parijs.

Bron: RTL Nieuws, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws