Deense royals hebben een bijzondere dag in Parijs

Maar waar is koningin Margrethe?

Op Hemelvaart was daar eindelijk het grand moment voor graaf Hendrik. De zoon van de Deense prins Joachim en prinses Marie was namelijk samen met zijn familie in Parijs om zijn communie te vieren. En de familie trok daar alles voor uit de kast! 

Communie in Parijs

De Deense familie was, bijna, helemaal samen in Frankrijk om de communie van de 14-jarige graaf Hendrik bij te wonen. Dit werd gehouden in de Frederikskirken in Parijs. In de ochtend arriveerde Hendrik met zijn ouders, halfbroers Nikolai en Felix, en zusje Athena bij de kerk.

Hoewel het de grote dag was voor Hendrik, viel prinses Marie zeker op met haar fuchsia-combinatie van Armani. Dochter Athena had haar kleding afgestemd op haar moeder, en droeg een gebloemde jurk met roze bloemen van Mango. Nikolai, Felix en Hendrik hadden het kunstje bij hun vader, prins Joachim, afgekeken en droegen donkerblauwe pakken met stropdassen. Een sierlijk beeld van de jonge royals!

Andere royals

Ook andere familieleden sloten zich aan bij de feeststoet. Zo waren ook zijn oom en tante, kroonprins Frederik en kroonprins Mary, erbij en hun vier kinderen prins Christian, prinses Isabella – die vorig jaar nog haar eigen communie had – en de tweeling prins Vincent en prinses Josephine. En wat matchen de kleuren van hun kleding goed met elkaar, zoals te zien is op de derde foto hieronder.

Koningin Margrethe

Daarnaast waren de familieleden van prinses Marie en wat goede vrienden aanwezig, maar ontbrak elk spoor van koningin Margrethe. Dit is niet zo vreemd, want Margrethe is begin dit jaar geopereerd aan haar rug. Hierom wordt er de afgelopen maanden wel vaker wat geschoven met de royal duties en aanwezigheid van de koningin. Dat een reis richting Parijs haar te veel zou worden, kunnen we dan ook goed begrijpen.

Bron: Blauwbloed | Beeld: Kongehuset.dk / Emmanuel Aguirre ©, @detdanskekongehus

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..