Kleindochter Noors koningspaar scheert hoofd kaal voor goede doel

'Ik ben nu 20 en mijn leven heeft nog nooit zo goed gevoeld.'

Maud Angelica Behn, de dochter van prinses Märtha Louise en tevens oudste kleindochter van koning Harald, is op bijzondere wijze haar twintigste verjaardag begonnen. De Noorse royal heeft op TikTok namelijk een video gedeeld waarop te zien is hoe de jongedame haar haren afscheert om te doneren aan een goed doel.

Goed doel

En dat deze beslissing niet ‘zomaar’ een beslissing was, dat liet de royal duidelijk weten in de video. Zo bereidde ze zich al een maand van tevoren op de grote dag. De Noorse royal telde enthousiast af tot haar verjaardag, waarop we kunnen zien dat het scheerapparaat ook daadwerkelijk in haar lokken wordt gezet. En dat de video gewaardeerd wordt door de TikTok-kijkers, is een ding wat zeker is. De video heeft inmiddels namelijk al bijna 18.000 likes. Chapeau!

@3_eyed_cat #Buzzcut ♬ original sound – Maud Angelica Behn

De reden om haar donkere lokken te doneren aan het goede doel, is nog niet bekendgemaakt. Maar dat het een beslissing is geweest waar ze 100% achter stond, laat de prinsessendochter duidelijk weten: “Ik ben nu 20 en mijn leven heeft nog nooit zo goed gevoeld.”

Oudste dochter

Maud is de oudste dochter van prinses Märtha Louise van Noorwegen en wijlen Ari Behn. De twintigjarige royal is ontzettend creatief: ze tekent, schildert, dicht en schrijft en deel haar kunst op Instagram. Ze haalde de bestsellerlijsten met haar boek Threads for tears en won in 2020 de prijs voor de ‘moedigste vrouw van Noorwegen’, omdat ze mensen helpt hulp te vragen bij psychische problemen. Haar enorme inzet voor dit doel kwam nadat haar vader, Ari Behn, in 2019 door suïcide om het leven kwam.

“Ik ben zo trots om haar moeder te zijn. Ik ben zo trots om te zien dat ze, zelfs op haar donkerste momenten op de begrafenis van haar vader, iedereen eraan herinnerde liefde en troost te geven. Ze heeft die dag daadwerkelijk levens gered en blijft zich inzetten voor een liefdevollere wereld die de ruimte opent om over geestelijke gezondheid te praten en deze te normaliseren”, deelde een trotse Märtha Louise na die prijsuitreiking over Maud.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: TikTok, NL Beeld

Laatste nieuws