Je haar zo weinig mogelijk wassen: met deze tips lukt het

Het is even doorbijten, maar uiteindelijk zal je haar je dankbaar zijn.

We weten inmiddels wel dat elke dag je haar wassen niet bepaald goed is voor de conditie van je lokken. Toch kan het enorm lastig zijn om – zeker met het warme weer – de verleiding van een goede dot shampoo door je haren te weerstaan. Gelukkig hebben we een aantal tips waarmee het ongetwijfeld toch gaat lukken.

Droogshampoo

Voor iedereen die niet te vaak het haar wil wassen, is droogshampoo de uitvinding van de eeuw. Wanneer je merkt dat je haar vettig wordt, maar de wasdag nog niet is aangebroken, hoef je alleen wat droogshampoo op je haaraanzet aan te brengen. Je haar ziet er meteen een stuk frisser uit, waardoor je het wassen nog een dagje kan uitstellen.

Je haar vast dragen

De eerste dag(en) na je wasbeurt geniet je waarschijnlijk nog van je stralende haren, maar na een tijdje begint de vettigheid toe te slaan. Heb je even geen droogshampoo bij de hand of gebruik je die liever niet, dan is het ook een goede optie om je haren vast te binden. Als je lang haar hebt, kun je variëren tussen staarten, knotjes, vlechten en alles wat daar tussenin zit. Het talg waar je haar vettig van wordt, valt zo een stuk minder op. Bovendien blijven je creaties beter zitten dan wanneer je je pas gewassen haar vastmaakt. De perfecte gelegenheid dus om eens aan de slag te gaan met een gedurfde invlecht-methode of een ingewikkelde knot à la Máxima.

De juiste shampoo

Zaak is natuurlijk om het wassen van je haar tot één à twee keer per week te beperken. Maar op de dag(en) dat je het wel wast, is het extra belangrijk om de juiste shampoo te kiezen. Welke je gebruikt, heeft namelijk invloed op hoe snel je haar weer vettig wordt. Als je dit wil voorkomen is het aan te raden om een zo mild mogelijke shampoo te gebruiken zonder allerlei toevoegingen als parfum en alcohol. Deze ingrediënten kunnen je hoofdhuid namelijk irriteren, waardoor-ie weer sneller talg gaat produceren.

Conditioner alleen in de punten

Conditioner is een wondermiddel voor klitten en droge lokken, maar je vijand als het gaat om talg in je haar. Als je bij het aanbrengen van conditioner in je haar ook je hoofdhuid meeneemt, kun je je geld erop inzetten dat je de volgende dag alweer een vette coupe hebt. Bewaar conditioner dus alleen voor de punten van je haar, zodat je hoofdhuid bespaard blijft en je de volgende wasbeurt nog een aantal dagen uit kunt stellen. Scheelt ook nog eens in je portemonnee!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws