Tropische dagen: zo zorg je ervoor dat je make-up blijft zitten

Panda-ogen en gesmolten foundation zijn met deze tips verleden tijd.

Het is heerlijk, die tropische temperaturen – en inderdaad, we mogen absoluut niet klagen. Maar een bescheiden make-uplookje smelt er zo bij weg. Hoe zorg je ervoor dat je maquillage goed blijft zitten terwijl je op het terras nog een rosé bestelt? We zetten vier tips op een rij.

Minimaliseer je ochtendroutine

Allereerst is het belangrijk om een laagjesriem van lotions, serums en verschillende crèmes te vermijden. Hydratatie is natuurlijk hartstikke goed, maar met dertig graden kan het ervoor zorgen dat je alleen nog maar meer gaat zweten. Een beetje een downgrade in je ochtendroutine is dus wel op z’n plaats. Alleen een moisturizer op gelbasis en een dagcrème (met SPF, uiteraard) moet voldoende zijn voor een zonnige dag.

Gebruik setting spray

Setting spray is altijd een fijne oplossing wanneer je je make-uplook langer wil behouden, maar met het warme weer komt het helemaal goed van pas. Het enige wat je hoeft te doen is na óf voor (kan ook!) het aanbrengen van je make-up je gezicht er van een afstandje mee in te sprayen. Zo blijft je make-up gegarandeerd een stuk langer zitten – óók als er zweetdruppeltjes op je voorhoofd verschijnen.

Gebruik blotting papers

Mocht je gezicht onverhoopt toch intens gaan glimmen terwijl je in het zonnetje zit, dan is het handig om wat blotting papers in je handtas mee te nemen. Met enkel een paar keer deppen lijkt het net alsof de hitte je helemaal niets doet.

Bron: Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws