William en Kate verschijnen bij Eton College met kleine prins George

Grote plannen voor de kleine prins!

Z’n vader zat op Eton College, net als z’n oom, en verschillende andere leden van de royal family. Geen verrassing dus dat de kleine George op den duur waarschijnlijk óók op de prestigieuze kostschool zal verschijnen. Ouders William en Kate lijken hem in elk geval goed voor te bereiden op een plekje op Eton!

Troonopvolger

Hij is pas negen jaar oud, maar maakt al regelmatig z’n opwachting in matchende pakken met z’n vader en heeft de royal protocollen over het algemeen goed onder de knie. Natuurlijk wordt de kleine prins George zoveel mogelijk klaargestoomd voor z’n toekomstige plekje op de troon, maar ook op andere vlakken lijken de Waleses vast vooruit te blikken naar de toekomst van de jonge prins.

Gisteren werden William en Kate namelijk gespot bij de poorten van de school, waar ze samen met George hun opwachting maakten – niet als een royal duty, maar als doodgewone ouders die het beste met hun kroost voor hebben. En dat betekent: geen foto’s van de aangelegenheid, en geen mooie social media posts over de rondleiding die de royals gevolgd hebben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eton College (@eton.college)

Blik op de toekomst

Met hun bezoekje aan de prestigieuze school lijkt het erop dat Wills en Kate een béétje op de zaken vooruitlopen. William begon immers zelf in 1995 op de kostschool, toen hij dertien was. Ome Harry ging ook pas mid-tienerjaren naar Eton College. Dus wat hebben de Waleses met een negenjarig prinsje te zoeken bij de school?

Hello! Magazine weet uit te leggen dat de inschrijving voor Eton al begint in ‘year 5′; ruwweg te vergelijken met de leeftijden van onze eigen groep 5 à 6. De kostschool is behoorlijk exclusief, en dus kun je er maar beter als de kippen bij zijn als ouder met de inschrijvingen – hoewel we best durven speculeren dat de kostschool vast wel een plekje voor een jonge troonopvolger wil vrijhouden.

Opties

Dat de Waleses nu bij Eton College gespot zijn, betekent echter niet dat het helemaal zeker is dat de jonge George daar over enkele jaren zijn lessen zal volgen. Zo zou hij ook nog in de voetsporen van zijn opa kunnen volgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gordonstoun (@gordonstounschool)

Charles ging namelijk niet naar Eton, maar naar het Schotse Gordonstoun – net als wijlen prins Philip, overigens. Wie weet spotten we Wills en Kate dus binnenkort in het pittoreske Moray voor een bezoekje aan die ándere prestigieuze kostschool. En wat George uiteindelijk kiest? De tijd zal ’t leren!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws