Red Carpet-tijd: (bijna) alle Grimaldi’s tonen zich glam voor première

Groot feest met de Grimaldi's.

Op 31 mei dit jaar was het exact 100 jaar geleden dat prins Rainier III van Monaco het levenslicht zag. Hoewel de hoogheid inmiddels niet meer onder ons is, spreekt zijn nalatenschap nog altijd tot de verbeelding. En tja, de Monegaskische royals zijn dan ook niet te min om zich in groten getale te laten zien voor een film over hun (groot)vader. Toch schitteren een aantal van afwezigheid.

Par lui-même

De eeuw sinds de geboorte van Rainier is al uitgebreid gevierd in Monaco dit jaar. Zo waren er optochten, feesten, en een koddig momentje voor Albert en Charlene om samen met de kids een speciale taart voor wijlen de prins’ verjaardag aan te snijden.

In het Grimaldi Forum Monaco vond deze week, in het kader van verdere festiviteiten, een vertoning plaats van de film Rainier III par lui-même – ofwel Rainier III volgens hemzelf. En hiervoor kwamen bijna alle Grimaldi’s opdagen!

Gezellig saampjes

Met de hele familie naar de film: het ziet er bij de Monegasken toch allemaal net iets meer glam uit dan bij ons. Zo poseert de familie met z’n allen voor enkele kiekjes:

grimaldi
Beeld: NL Beeld

Zo zien we hier Camille Gottlieb, Marie Ducruet, en Louis Ducruet naast (schoon)moeder, prinses Stephanie. Naast haar staat natuurlijk Zijne Doorluchtige Hoogheid prins Albert.

Aan zijn linkerhand poseert oudere zus prinses Caroline op haar beurt met een deel van haar kroost. Zo zien we zoonlief Andrea Casiraghi en zijn vrouw Tatiana Santo Domingo, en prinses Alexandra en haar long-time partner Ben-Sylvester Strautmann.

En dat betekent dat er slechts enkele afstammelingen van Rainier ontbreken. Zo zat kleindochter Charlotte Casiraghi die avond front row bij de Chanel-show in Parijs, en lieten ook zoon Pierre Casiraghi en schoondochter Beatrice Borromeo het afweten – die laatste zal het wellicht te druk gehad hebben met haar werk voor haar nieuwe Netflix-project.

En Char?

En ten slotte…was ook Hare Doorluchtige Hoogheid Prinses Charlene in geen velden of wegen te bekennen. Vorige maand zagen we de prinses nog bij een opvallend groot aantal evenementen, en oogde zij ‘relaxter dan ooit‘.

Inmiddels is het alweer twee weken geleden dat we Char voor het laatst out and about hebben gespot – wellicht had de hoogheid toch iéts te veel hooi op heur vork genomen. Wij wachten rustig af tot Charlene weer van de partij is bij het volgende Grimaldi-feestje.

Bron: La Gazette de Monaco, CentenaireRainier3.mc | Beeld: NL beeld

Laatste nieuws