Nieuwe royal trend: bijzondere clutches

De clutches van de royals nemen steeds bijzonderdere vormen aan.

Oók in royal-land komen de nodige modetrends voorbij. Hoewel die doorgaans wel enigszins afwijken van de trends onder het ‘gewone publiek’ – we zien Kate en Máxima nog niet zo snel in de Britney Spears-jeans of een half doorschijnende kanten rok verschijnen – vallen ze toch minstens zo op. Zo spotten we nu na de polkadot-trend en de populariteit van pastelkleuren onder de royals nóg een modieuze ontwikkeling: het dragen van bijzondere clutches.

Omgedraaid

We kunnen de gemiddelde vrouwelijke royal uittekenen in een keurige jurk tot over de knie, een chique hoed en een goed stel pumps. Maar wat een prinses of koningin óók nooit vergeet bij het samenstellen van haar outfit, is een bijpassende clutch. De royals hebben ze in alle soorten en maten, zodat er altijd wel eentje past bij de japon en muiltjes waarin ze die dag verschijnen.

Toch zien we nu steeds vaker dat de situatie wordt omgedraaid: in plaats van de zoveelste Alexander McQueen-japon of Gianvito Rossi-muiltjes, wordt de clutch bij meer en meer royal outfits het stralende middelpunt van de algehele look. Als we een kijkje nemen in de recente looks van een aantal koninklijke dames, kunnen we niet ontkennen dat er inderdaad een nieuwe modetrend op komst is in de royal wereld. En eentje die we niet zo snel hadden zien aankomen.

Koninklijke clutches

Wie de trendsetter was durven we niet te zeggen, maar Alizee Thevenet, de schoonzus van Kate, was er in elk geval snel bij. Zij verscheen op dag vier van het Wimbledon-toernooi met een schattig, grasgroen, van kralen gemaakt tasje. Het Instagram-profiel van Royal Fashion Police weet te melden dat het gaat om een exemplaar van Scanlan Theodore. Erg geinig, al lijkt de tas geen enkele praktische functie te hebben. Naast het feit dat de clutch het formaat van een zakdoek heeft, is-ie ook nog eens zo goed als doorzichtig. Niet zo charmant dus als je een tampon bij je draagt…

Nog een royal die de nieuwe trend razendsnel in de gaten had, was prinses Alexandra van Hannover – hoe kan het ook anders, als je al bekendstaat als het nieuwe Monegaskische stijlicoon. De prinses verscheen op een Grimaldi evenement met een clutch die afkomstig is van een samenwerking van Olympia Le-Tan met niemand minder dan collega royal prinses Olympia van Griekenland. En hoewel de Can I have a Doggy Bag?-clutch nog niet echt royal vibes geeft, kunnen we niet ontkennen dat het behoorlijk verfrissend is om eens iets anders te zien aan de hand van een royal dan het gebruikelijke Dior-tasje.

Amelia Windsor mag dan slechts 43e zijn in de lijn van troonopvolging, zich koninklijk kleden kan ze wel degelijk. Op Instagram plaatste ze onlangs een foto in een typische, roze prinsessenjurk met als accessoire een wel heel opvallende clutch. Het merk Lulu Guinness staat erom bekend om tassen in bijzondere vormen te maken – denk aan een schelp, bloempot of picknickmand – en Amelia heeft daar kennelijk haar goedkeuring aan gegeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mel 🍯 (@amelwindsor)

We kunnen dus wel de voorzichtige conclusie trekken dat deze nieuwe trend royally approved is. We zijn benieuwd wanneer we Kate met zo’n clutch zien verschijnen…

Bron: Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..