Tiara time! Belgen delen nieuwe portretten in vol ornaat voor troonjubileum

Het jubileum van Filip en Mathilde wordt gevierd met een flinke dosis glamour.

Het duurt nog ruim een week voordat koning Filip van België officieel tien jaar op de troon zit, maar wat de Belgen betreft kun je er niet vroeg genoeg bij zijn als het om feesten gaat. Daarom deelt het Belgische hof nu alvast nieuwe portretten voor het jubileum op 21 juli.

Liefdessprookje

Hoewel niet we niet over alle royal relaties kunnen spreken van een waar sprookje, is die van koning Filip en koningin Mathilde dat absoluut wél. Filip beleefde geen gemakkelijke jeugd, en dat werd er niet beter op toen hij steeds nadrukkelijker naar voren werd geschoven als troonopvolger. Zijn positie maakte hem ronduit onzeker, en dat zag men. Om niets fout te doen, deed hij maar niets meer, zo leek het. ‘De man zonder eigenschappen’ en ‘een droevig geval’, zo werd hij door de Belgen genoemd.

Maar toen gebeurde er iets speciaals: ineens dook Mathilde op in Filips leven – en dat veranderde alles voor de kroonprins destijds. “Zij is van onschatbare waarde geweest. Filip beleefde als kind een hele slechte jeugd. Zijn ouders verwaarloosden hem, in de publieke opinie werd hij daarna ook altijd bekritiseerd. En opeens was daar een knappe vrouw, die hem wél goed vond”, deelde royalty-verslaggever Wim Dehandschutter eerder.

Een prachtig sprookje dus, en naast het geluk in de liefde dat het stel al zo’n 25 jaar toelacht, valt er nóg iets te vieren: Filip zit 21 juli namelijk precies tien jaar op de troon. En dat wordt – hoe kan het ook anders – gevierd met een hoop glamour.

Portretten

Het Belgische hof deelt nieuwe portretten van een stralende koning en koningin. Mathilde toont zich classy als altijd in een paarse Armani-jurk bezaaid met glitters. Op haar hoofd pronkt een prachtige tiara, aangevuld met een flinke dosis juwelen om de hals.

Op de tweede sessie gaat het er een stuk nonchalanter aan toe. Daar heeft de koningin zich gehuld in een bekend Natan-japonnetje boven een set nudekleurige Dior-pumps. Beide een geslaagde look, wat ons betreft!

Filip staat er zoals gewoonlijk een tikje ongemakkelijk bij te kijken, al kunnen we niet ontkennen dat hij zeker de prinselijke looks nog bezit. Knap stel, die Filip en Mathilde!

Bron: Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws