Buckingham Palace deelt teaser van Coronation-tentoonstelling

Dit is je kans om alle pracht en praal van dichtbij te zien!

Afgelopen mei was het natuurlijk groot feest in London: in de iconische Westminster Abbey vond de kroning plaats van King Charles III en Queen (zonder de Consort) Camilla. Mocht je’t hele gebeuren gemist hebben, dan kun je de komende periode je hart ophalen in Buckingham Palace met een speciale tentoonstelling. Het paleis deelt nu een kleine teaser!

Coronation

Begin deze maand deden ze’t hele feest nog eens dunnetjes over met de Honours of Scotland, maar we weten allemaal dat 6 mei de geschiedenis ingaat als dé datum waarop Charles officieel tot koning werd gekroond en z’n plekje op de troon mocht innemen.

Met alle moderniteiten van nu, die in 1953 natuurlijk geen optie waren, kregen we het feest tot in de kleinste details mee – zelfs op grote afstand van de Abbey. Maar als je héél graag die pracht en praal in den lijve wilt kunnen bewonderen, wat doe je dan? Dan ga je gewoon deze zomer even buurten in London. Daar wordt Buckingham Palace namelijk weer tijdelijk opengesteld voor het publiek, met dit keer een wel héél bijzondere tentoonstelling.

Teaser

Via Instagram deelt het hof al een kleine sneak peek van de speciale expositie:

Vanaf vandaag kun je er weer terecht om eens even binnen te spieken bij de Windsors. Van de Throne Room tot de Picture Gallery – én dus een eenmalige Coronation Exposition. Hier worden de kronings-outfits van Charles en Camilla in al hun glorie tentoongesteld. Van de indrukwekkende mantels en het borduurde kunstwerkje dat Camilla droeg, tot diamanten en kroonjuwelen die al eeuwen meedraaien.

En natuurlijk als hoogtepuntje: de Jubilee State Coach.

coronation
Beeld: NL Beeld

Haasten

Mocht je nu spontaan trek hebben gekregen in een weekendje in de Britse hoofdstad: enige haast voor je citytrip is wel geboden. Over tien weken sluiten de deuren van Buckingham Palace namelijk weer. Tot 24 september kun je er dus terecht om je hart op te halen aan deze bijzondere tentoonstelling. Wij gaan vast onze tickets boeken…

Bron: Instagram @RoyalCollectionTrust | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws