Mette-Marit openhartig over royal zijn: ‘Lastig om geen mening te mogen hebben’

Een meningloze prinses?

In een paleis wonen, je nooit zorgen maken om geld en alles in je kledingkast hebben wat je (mode)hartje begeert: een prinses zijn, lijkt zoveel voordelen te hebben. Maar toch is het niet altijd makkelijk, stelt kroonprinses Mette-Marit. In een interview vertelt ze dat er ook behoorlijk wat nadelen kleven aan het hebben van zo’n titel.

Troonopvolging

Eerlijk is eerlijk: de Noorse royals hebben maar weinig te klagen als het gaat om de publieke opinie. Waar menig Nederlander Wim-Lex en Máxima liever vandaag dan morgen ziet vertrekken, is maar liefst 78 procent van de Noren voor behoud van de monarchie. Koning Harald zit – ondanks alle fysieke ongemakken die daarbij komen kijken – nog altijd op de troon in Noorwegen, maar over tijd zullen kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit naar voren worden geschoven om het stokje van (schoon)vader over te nemen.

Meningloos

Zoals een beetje echte royal tegenwoordig betaamt, zijn ook Haakon en Mette-Marit het onderwerp van een nieuwe documentaire. Leontine Gravin von Schmettow sprak hiervoor met hun vrienden, een aantal bekende Noren en uiteraard met henzelf. Uiteraard klaagt Mette-Marit niet over haar rol als prinses, maar één ding vindt ze wel lastig: “Op het hoogste niveau staan ​​en geen mening mogen hebben is ingewikkeld. Dit kan ertoe leiden dat mensen denken dat we meningloos zijn”, bekende ze eerlijk.

Toch laat de kroonprinses regelmatig zien dat haar status haar als persoon niet anders heeft gemaakt.

Diepe buigingen en het gebruik van chique voornaamwoorden? Daar moet de prinses niets van weten. Zeg maar gewoon Mette!

Bron: Nouveau | Beeld: NL Beeld, Twitter

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..