Oh nee: Sarah Ferguson kondigt aan dat zij stap terug doet

De excentrieke hertogin moet het rustig aan doen.

Duchess of York, Sarah Ferguson, zit de afgelopen weken in een ware achtbaan. Van mogelijke rechtszaak naar de geboorte van haar kleinkindje Ernest en vervolgens haar plotselinge borstkankerdiagnose. Het is dan ook niet heel gek dat de hertogin haar prioriteiten even opnieuw indeelt. Maar dit betekent echter wel dat zij voorlopig afscheid neemt van één van haar bijzondere projecten.

Druk druk druk

Ze heeft het er maar druk mee: Fergie is immers auteur, zakenvrouw, oma, hertogin, podcaster, en voorleesmoeder. Maar die laatste rol zet ze nu op een laag pitje. Afgelopen weekend kondigde ze in een simpel bericht in haar Instagram Stories aan dat ze haar YouTube-Serie Storytime with Fergie and Friends voor de zomer op pauze heeft gezet.

Voorlezen

Je leest het goed: één van Fergies vele rollen was die van voorleesmoeder. Of voorleesoma, zo je wilt. Via haar YouTube-kanaal deelde de excentrieke hertogin regelmatig video’s waarin zij (vaak uitgedost met bloemenkransen en tegen een kleurrijk decor vol speelgoed) allerlei kinderboeken voorlas.

Over de afgelopen paar weken werden er voornamelijk video’s uit de archieven geüpload, en uiteindelijk heeft Sarah laten weten dat haar kijkers voorlopig geen nieuwe video’s hoeven te verwachten. In een zakelijk bericht in haar Instagram Stories deelde de Duchess: “Storytime gaat met pauze voor de zomer. See you in September.”

Herstel

Dat de hertogin even een stapje terug doet van één van haar vele projecten, is niet heel gek. Zo werd vorige maand namelijk borstkanker bij de Duchess vastgesteld, waarna een snelle operatie volgde. En nu zit er dus niks anders op voor Fergie dan om de tijd te nemen voor haar herstel.

Onlangs deelde Sarah zelf nog dat haar viervoeters weinig begrip hebben voor het feit dat zij rust neemt. “Met zeven honden…zij snappen niet dat ik niet zo mobiel ben als eerder. Dus zij denken: ‘Hallo! Come on! Het draait allemaal om mij!’”

Onder die zeven honden van de hertogin en haar ex-man, prins Andrew, bevinden zich ook de twee laatste viervoeters van wijlen Queen Elizabeth, Sandy en Muick. Sarah legt uit: “Ze zijn gewend dat er mensen zijn die ze uitlaten. Dus ze kijken naar mij van…’Wat is je punt? Je zit met de benen omhoog naar Wimbledon te kijken!’”

Who knows: zou Fergie weer meer tijd hebben voor de viervoeters nu ze haar Storytime op pauze heeft gezet?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws