Sarah Ferguson introduceert ‘nieuwe vriend’ Derek

'Nu heb ik een vriend die altijd bij me is en die me beschermt met zijn pantserschild'

Sarah Ferguson is dan misschien gescheiden van ex-man, prins Andrew, maar zij wonen nog altijd samen in de riante Royal Lodge. Verbazing alom dus, toen de Duchess in haar meest recente podcast-aflevering openhartig sprak over een ‘nieuwe vriend’.

De nieuwe vriend van de hertogin

Sarah heeft het de afgelopen weken niet makkelijk gehad. Na een borstkankerdiagnose moest zij onder het mes, en hier is ze nog altijd van aan het herstellen. Gelukkig heeft ze in deze zware periode dus haar ‘Derek‘.

Zo verklapt Sarah dat ze na een borstreconstructie haar nieuwe borst de naam ‘Derek’ heeft gegeven. Vanwaar die naam? “Dat weet ik niet, het maakte me gewoon aan het lachen”, deelt ze in haar podcast.

Deze nieuwe ‘beste vriend’ biedt veel steun voor Sarah. “Hij is heel belangrijk; hij heeft mijn leven gered”, legt de hertogin uit. “Nu heb ik een vriend, Derek, die altijd bij me is en die me beschermt met zijn pantserschild.”

‘Nieuwe wagen’

Natuurlijk zou Sarah Sarah niet zijn, als ze niet bijzonder openhartig zou praten over haar nieuwe borst an sich. “Ik heb een nieuw model, een nieuw wiel, en een nieuwe motor”, omschrijft ze. En tja, haar andere borst? “Arme Eric, aan de rechterkant, voelt zich een beetje treurig omdat hij niet zo pront is.” Ha!

In haar podcast nam Sarah ook de tijd om het personeel van het King Edward VII-ziekenhuis te bedanken, én om de luisteraars nog eens aan te raden zelf ook hun borsten te laten controleren. Eerder benadrukte de hertogin het belang van regelmatige screenings ook al via haar woordvoerder. Sarah deelde destijds ‘heel dankbaar te zijn dat de kanker werd opgemerkt bij een reguliere controle’, omdat ze zelf niets heeft gemerkt en geen klachten had. “Het laat het belang van deze controles zien”, stelde haar woordvoerder.

Gezondheid

Overigens gaat het steeds beter met de Yorkse dame. Zo heeft Sarah plannen om binnenkort weer de hort op te kunnen, verklapt ze. De operatie is inmiddels enkele weken geleden, en ze is al behoorlijk opgeknapt van de ingreep.

Onlangs deelde Sarah nog dat haar viervoeters weinig begrip hebben voor het feit dat zij rust neemt. “Met zeven honden…zij snappen niet dat ik niet zo mobiel ben als eerder. Dus zij denken: ‘Hallo! Come on! Het draait allemaal om mij!’” Gelukkig voor deze vrolijke viervoeters gaat het dus een stuk beter met hun bazinnetje. Nu nog hopen dat dat ook zo blijft!

Bron: HLN, BBC | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws