Zara Tindall blikt terug op jeugd in zeldzaam interview met vader en broer

'We werden de vijver ingestuurd', herinnert Peter Phillips zich.

Als nichtje, neefje, en zwager van koning Charles, staan Zara Tindall, broer Peter Phillips en vader Captain Mark Phillips met enige regelmaat in de spotlights. Toch spreken ze niet heel vaak met de pers. In een zeldzaam gesprek rond één van hun meest geliefde projecten, blikken de drie familieleden van prinses Anne terug op de goeie ouwe tijd.

Paardensport

Enkele weken geleden stond het landgoed Gatcombe Park, waar de Princess Royal haar dagen doorbrengt, weer helemaal in het teken van het jaarlijkse paardensportfestival. We weten natuurlijk dat de Windsors dol zijn op de sensationele sport – van wijlen Queen Elizabeth tot Olympisch ruiter Zara Tindall. Dat die liefde voor de nobele dieren er met de paplepel wordt ingegoten is wel duidelijk. In gesprek met iTV West blikt Zara nu terug op de impact die dit op haar jeugd heeft gehad.

“Het was een geweldige plek om op te groeien. Met paarden, dieren om voor te zorgen – het respect en het partnerschap dat je moet opbouwen met de dieren, je leert er zoveel van terwijl je opgroeit als kind.”

Harde werkers

Dat de jaarlijkse paardenraces op Gatcombe Park nauwelijks meer te vergelijken zijn met de allereerste edities, is wel duidelijk. De boel is een flink stuk professioneler (en veiliger) geworden, zo herinnert Zara’s vader, Captain Mark Phillips, zich.

“We zetten gewoon wat grote hekken neer, en mensen kwamen en reden en we moesten eroverheen springen”, blikt hij terug. Over de jaren is er flink wat veranderd, vooral op het gebied van ‘all things safety’, aldus de ex-man van prinses Anne.

Ook Peter Phillips herinnert zich van die vroege dagen hoe de Phillipsjes zélf nog allerhande vieze klusjes moesten opknappen rond het parcours. “De watersprong was vaak gevuld met algen en onkruid en dus, voordat het event van start ging, werden de jongeren onder ons in onze zwembroeken erin gestuurd om de waterbak schoon te maken.”

“Ik denk dat we ongeveer wel elk denkbaar klusje hebben gedaan voor het festival. Het is altijd een gigantisch onderdeel geweest van onze levens hier”, herinnert hij zich.

Doorgeven

Dat Zara en Peter hun liefde voor paarden en de Eventing-sport op hun beurt weer doorgeven aan de kinderen, is geen verrassing. Zo verklapte Zara al eens in gesprek met People Magazine dat haar eigen meiden, Mia en Lena, en zelfs zoontje Lucas inmiddels ook al even hebben geproefd van de paardensport.

Savannah en Isla, de dochters van Peter Phillips tonen zich in elk geval al kleine amazones in de dop: “Mijn beide nichtjes rijden ook, en ze zijn er op dit moment heel enthousiast over.” Wie weet: kunnen we binnenkort nóg een Olympisch ruiter uit het Phillips-Tindall-nest verwachten?

Bron: iTV West, People Magazine, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws